Óvatosan fiatalítanak a válogatottban, Budapesten az éremért mennek

Óvatosan fiatalítanak a válogatottban, Budapesten az éremért mennek

Fiatal kerettel készül a magyar női vízilabda-válogatott a franciaországi világliga-mérkőzésre. Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a mérkőzés jó lehetőség az újoncok számára, hogy megmutassák tudásukat a nagycsapatban.

Megfiatalított kerettel készül a magyar női vízilabda-válogatott a keddi Franciaország elleni világliga mérkőzésre. Bíró Attila 7 újoncot is behívott a keretbe, akik megmutathatják tudásukat a felnőtt csapatban. A szövetségi kapitány ennek ellenére hangsúlyozta, hogy a jövő évi világbajnokságig óvatosan kell fiatalítani, hiszen a magyar együttes tagjai mindenképpen éremért ugranak vízbe Budapesten.

„Úgy gondolom, hogy ez egy jó lehetőség lesz nekik megmutatni az oroszlánkörmeiket, megmutatni azt, hogyha nem is a távoli jövő, de a közelebbi jövőben lehet rájuk számítani, még ha nem is biztos, hogy a vb-keret kialakításánál, esetleg közvetlenül a vb után jó néhányukkal bízom benne, hogy fogunk majd számolni” – mondta Bíró Attila.

A szövetségi kapitány nem számít a BVSC, valamint a Dunaújváros játékosaira, mivel a két klub Euroliga-selejtezőre készül. A riói mag azonban maradt, az olimpiai csapatból heten is kerettagok, köztük Czigány Dóra, aki szerint jól sikerült az újak beilleszkedése.

„Úgy érzem, hogy nem volt nehéz nekik beilleszkedni, hiszen már ismertük őket és ők is minket, ami a taktikai dolgokat illeti, ott még nehezebb lesz együtt begyakorolnunk, de próbálunk nekik segíteni, hogy minél jobban menjen” – így Czigány Dóra.

A kapitány több újoncot is avathat a franciák ellen. Lehetőséget kaphat a többi között Hertzka Orsolya. Az UVSE 18 éves játékosa élni szeretne a kapitány bizalmával.

„Nagyon nagy megtiszteltetés ezekkel a játékosokkal együtt játszani. Annyira nem idegen a közeg, mert nagyon sok csapattársam van a válogatottban, de nagyon jól érezem magam” – így Hertzka.

Először van a keretben az új-zélandi származású Parkes Rebecca is. Az Eger 22 éves centere megkapta a magyar állampolgárságot, így nincs akadálya a szerepeltetésének.

„Most, hogy itt vagyok a válogatottban, látom, hogy miért ilyen erős és sikeres a magyar vízilabda. Rengeteg tapasztalatot gyűjthetek és remélem, hogy jövőben állandó tagja lehetek az együttesnek” – jelentette ki Parkes.

A csapat hétfőn utazik Lille-be, ahol Franciaország lesz az ellenfél, januárban pedig az olasz válogatott érkezik Magyarországra. A hatos szuperdöntőbe, a csoportelső jut be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »