Óvatosan az utakon: sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést

Elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szinte a teljes Dunánántúlra a várható tartós és sűrű köd miatt. Hasonló figyelmeztetés van érvényben szombatra az ország nagyobb részére, az Alföldre, a Dél-Dunántúlra és Pest megyére. A látótávolság ezeken a vidékeken néhány száz méterre csökkenhet.

Az OMSZ előrejelzése szerint pénteken az ország nagy részén borult, párás idő várható, de idővel zsugorodik a ködös terület, javulnak a látási viszonyok. Leginkább délnyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, emellett kis valószínűséggel a Dél-Alföldön is kisüthet a nap. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet a borult tájakon 5 és 10, míg a napos területeken 11 és 14 fok között valószínű. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton ismét romlanak a látási viszonyok, terjeszkedik a pára és a köd. Ugyanakkor főként a Dunántúlon derült tájak is előfordulnak. A ködös területeken szitálás kialakulhat. Délutántól, estétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik, és egyre többfelé várható eső. Napközben a déli, délkeleti szél erős, késő estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken lesz a hidegebb.

Vasárnap borult lesz az ég, délutántól szakadozik fel északnyugat felől a Dunántúlon a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen, délután elsősorban a Tiszántúlon valószínű eső. A dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hó sem kizárt. Az északnyugati szél erős, főként az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »