Otthagyja a vs.hu-t a Századvég-iratokat kiperlő újságíró

Otthagyja a vs.hu-t a Századvég-iratokat kiperlő újságíró

Nem fér össze az elveivel Joó Hajnalkának, hogy a vs.hu fémilliárd forintot kapott az MNB alapítványaitól, elhagyja a portált.

Joó Hajnalka volt az, aki korábban, még az Origo újságírójaként pert indított a Századvég 4 milliárdos tanulmányainak nyilvánosságra hozásáért, majd miután nyert, a dokumentumokat már a vs.hu munkatársaként dolgozta fel jókora botrányt kirobbantva.
 
A napokban kiderült, hogy a vs.hu, mely mögött a hírek szerint Matolcsy György unokatestvére áll, több mint félmilliárd forintot kapott az MNB-alapítványaitól. 
 
A portál újságírói közleményben számoltak be arról, hogy az MNB alapítványai által közzétett adatok nem csak meglepték, hanem meg is döbbentették a szerkesztőség tagjait. 
 
A 444.hu cikke szerint Joó Hajnalka privát Facebook-oldalán jelentette be, hogy felmond a portálnál:
 

“Az MNB lopott (pardon, elkülönített) pénze – amiről amúgy fogalmam nem volt – se az ízlésemmel, se a szakmai elveimmel nem fér össze.”

Az újságíró, aki korábban az Origónál és a Magyar Rádiónál is dolgozott, hozzátette: 10 év alatt ez a negyedik munkahelye, ahonnan a politika beavatkozása miatt távozik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »