Ott sem volt, mégis megbüntették

Ott sem volt, mégis megbüntették

A történelem ismétli önmagát Marosvásárhelyen. Két évvel ezelőtt Vetró András szobrászra, hagyományőrző századosra róttak ki 500 lejes pénzbírságot, holott a székely szabadság napján nem is tartózkodott Marosvásárhelyen – Boldizsár Bélával tévesztették össze –, most pedig Szőcs Csongor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi tagja kapott hasonló büntető jegyzőkönyvet, holott március 10-én Bukarestben a rendőrség központi fogdájában testvérénél, Zoltánnál, a HVIM erdélyi vezetőjénél volt látogatóban.

A 934445-ös március 10-ei jegyzőkönyvet már aznap este, 21.20-kor kitöltő Emil Dărjan törzsőrmester azzal indokolta a kirótt pénzbüntetést, hogy Szőcs Csongor „a hatóságok által nem engedélyezett felvonuláson vett részt és kiabálással zavarta a lakók nyugalmát”. A csendőr a jegyzőkönyvbe azt is beírta, hogy erről bizonyítékként videofelvétel létezik.

Felmerül a kérdés, ha a rendezvény 19 órakor ért véget, mikor volt ideje megnézni a kollégái által készített videofelvételeket?


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »