Ott lesz a Fidesz a nemzetbiztonsági ülésen?

Péntek reggel ellenzéki kezdeményezésre összeül a nemzetbiztonsági bizottság, ahol a képviselők tájékoztatást várnak a Portik–Rogán-, valamint a Spéder-ügyben. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kormánypárti képviselők is ott lesznek-e.

Csütörtökön kerestük a Fidesz-frakció sajtóosztályát, azt szerettük volna megtudni, hogy képviselőik elmennek-e a nemzetbiztonsági bizottság pénteki ülésére, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Az ülésre a Belügyminisztérium, a rendőrség, illetve a titkosszolgálatok képviselőit is meghívták.

Nemzetbiztonsági vonatkozások

Az MSZP honlapján kedden Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy fogalmazott: Portik Tamás terhelő vallomása súlyos árnyékot vet ma már nemcsak Rogán Antalra, de a teljes magyar kormányoldalra is. „Portik állításait a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk. Ugyanakkor a büntetőjogi kérdéseken kívül az ügynek komoly nemzetbiztonsági vonatkozásai is lehetnek. Ezért azonnali írásbeli tájékoztatást várunk a Belügyminisztériumtól a Rogán–Portik-ügy esetleges nemzetbiztonsági kockázatainak mielőbbi tisztázása érdekében – közölte, hozzátéve: – Várjuk az írásos belügyi tájékoztatást a Spéder-ügy kapcsán is, mert ha igaz a hír, hogy vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket is lefoglalt a rendőrség, akkor a Fidesz-közeli üzletember ügye is komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vethet fel.”

Ismeretes, múlt pénteken a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért 15 év fegyházra ítélt és más alvilági leszámolások miatt is megvádolt Portik azt állította: ismeri Rogánt, és személyesen tízmillió forintnyi eurót adott át neki, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan áron aluli megvételében. Előadása szerint a pénzt a miniszterelnök bizalmasának, Habony Árpádnak a nagynénje, Pápa Marianne küldte.

Lapunk megkeresésére Rogán Antal jogi képviselője közölte: a miniszter ügyvédje tanácsára feljelenti az alvilági leszámolásokkal vádolt Portik Tamást hamis tanúzásért. Az Index egyébként úgy tudja, Rogán elmegy a bíróságra és nyilatkozatot tesz. Valószínűleg nemcsak hamis tanúzásért tesz majd feljelentést, hanem „valamennyi jogágban” érvényesíti majd a jogait – olvasható a portálon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »