Öt kérdés, amire a britek rákerestek a népszavazás után

Öt kérdés, amire a britek rákerestek a népszavazás után

A világ aggódóan figyeli a brit EU-népszavazás végeredményét és reakcióit, senki nem tudja, mi következik majd a kilépés után. Úgy tűnik, a szigetország lakosai sem biztosak a dolgukban, sok kérdésre a Google-ben próbálnak választ találni.

 

A Google statisztikái szerint a szavazás lezárulása utáni néhány órában 250%-kal ugrott meg a szigetországban a “mi történik, ha kilépünk az EU-ból” (“what happens if we leave the EU”) keresések száma.

 

A Google Trends szemléltette, hogy a leggyakrabban britek-által bepötyögött kérdés a referendum végleges eredményei után a következő volt: Mit jelent kilépni az EU-ból? a kérdés ugyan teljesen logikus és világos, bár senki nem tud rá választ adni.

forrás: GoogleTrends Twitter

Sokkal érdekesebb viszont a második leggyakoribb kérdés: mi az az EU? . Úgy tűnik, sokan nem is tudják, mi az Európai Unió, mik az előnyei-hátrányai, milyen kötelezettségekkel jár a tagság. Ez különösen fontos annak fényében, hogy a népszavazáson a részvétel 72 százalékos volt.

 

Az urnák zárása után így alakult a “mi az az eu” “mi az a brexit” kérdések gyakorisága. forrás: publicbroadcasting.net

 

A sorrendben a harmadik kérdés arról szól, hogy mely országok alkotják az EU-t. A negyedikben az emberek arra kerestek rá, hogy mi történik most, mikor már a kilépés mellett döntöttek. Az ötödik leggyakoribb kérdés pedig:  hány ország alkotja az Európai Uniót?

 

hnonline.sk
kép: cas.sk

 

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »