Osztrák sajtó: súlyos csapást kapott Orbán migránsellenes propagandája

Osztrák sajtó: súlyos csapást kapott Orbán migránsellenes propagandája

A Kronen Zeitung című osztrák lap azt írta, jelentősen gyengítheti Magyarország pozícióját a 2015-ben elfogadott menekültelosztási kvótarendszerrel szembeni harcban, hogy az Orbán-kormány titokban 1300 migránst fogadott be.

„Miközben Orbán Viktor nem hagy ki egyetlen lehetőséget sem, hogy Európa inváziójáról beszéljen, valamint az európai keresztény kultúra védelmezőjeként tüntesse fel magát, titokban másmilyen politika valósulhat meg”

– számolt be a Kronen Zeitung. Az osztrák lap hozzátette: a hír futótűzként terjed Magyarországon, az ellenzék tombol és magyarázatot követel.

Hírdetés

Az osztrák állam tulajdonában lévő napilap, a Wiener Zeitung „Súlyos csapás Orbán propagandájának” címmel számolt be az APA hírügynökség magyarországi összefoglalója alapján Altusz Kristóf helyettes államtitkár elszólásáról a titokban befogadott 1300 migránsól. A lap megjegyezte, a magyarországi ellenzék értékelése szerint az Orbán-kormány „zökkenőmentesen működő propagandagépezete” három hónappal a parlamenti választások előtt most megtorpant.

Az ORF beszámolt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Pintér Sándor belügyminiszter szerdai sajtótájékoztatójáról, amelyen bejelentették a „Stop Soros” törvénycsomagot. Az ORF emlékeztetett rá, a „Soros-terv” áll a magyar kormány hónapok óta tartó propaganda-hadjáratának középpontjában. Eszerint az amerikai milliárdos számos civil szervezetet támogat, és Európát el akarja árasztani migránsokkal, hogy megfossza keresztény és nemzeti identitásától. Az osztrák állami közszolgálati műsorszolgáltató oldalán azt írták: nincs rá bizonyíték, hogy Soros Györgynek valóban lenne ilyen terve. Az ellenzék ugyanakkor a nemzetbiztonsági bizottság összehívását követeli Altusz Kristóf interjúja miatt, hogy a kormány megmagyarázza, teljesítette-e titokban a bevándorlási kvótát – tájékoztatott az ORT.

A Die Presse című osztrák napilap szintén arról számolt be (az APA alapján): kiderült, hogy az Orbán-kormány eltitkolta 1300 migráns befogadását, ez pedig súlyos csapás a kormánypárt migránsellenes propagandájának. A napilap azt írta: az ellenzék szerint akadozik a Fidesz propagandagépezete, hiszen a hivatalos nyilatkozatok azzal kérkedtek, hogy az ország migránsmentes övezet. AZ Orbán-kormány eddig terroristáknak nevezte a migránsokat, és drága kampányokat folytatott, de most kiderült, hogy becsapták a saját választóikat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »