Őszi Vásár lengyel kiállítókkal Székelyudvarhelyen

Őszi Vásár lengyel kiállítókkal Székelyudvarhelyen

Több mint százötven kiállító és vásáros kínálatából válogathatnak a hétvégén a csütörtökön megnyílt, immár huszonnegyedik székelyudvarhelyi Őszi Vásárra kilátogatók.

oszi-vasar-16-megnyito--ba-15_or_b

A térség legrangosabb kiállításaként számon tartott rendezvénysorozat négy napon keresztül üzleti találkozóknak, kulturális és gasztronómiai rendezvényeknek ad otthont a sportcsarnokban és környékén.

„Célunk lehetőséget biztosítani a vállalkozóknak tevékenységük bemutatására, üzleti kapcsolatok kialakítására és fejlesztésére. Úgy gondoljuk, hogy rendezvényünk hozzájárul a székelyföldi gazdasági közösség megerősítéséhez, versenyképes Székelyföld megvalósításához” – mondta köszöntőjében Orosz-Pál Levente. A főszervező szerint ez alkalommal a Kárpát-medencében egy igazi baráti hármas jött létre: lengyel–magyar–székely vállalkozói fórum és üzleti találkozó. A hazai kiállítók mellett ugyanis magyarországi és lengyelországi vállalkozók is eljöttek az eseményre.

Egy kis ízelítő

A sportcsarnok előterébe egy 2 lejes tombola megvásárlása ellenében lehet bejutni, ahol egy kisebb családi könyvkiadó kínálja olvasnivalóit. Aztán egy gyöngyfűző ékszereit csodálhatjuk meg, majd egy angol gyártó dekoratív bútorfestésre használt környezetbarát festékét találjuk, amely jól használható fém- és üvegfelületen is. A sportpálya egyik részén kézműves, hagyományos magyar édességként kínált nyalánkságokat kóstolhatunk, a másik oldalon pedig egy, harminc gyümölcsfajta felhasználásával előállított, hetvennyolcféle pálinkát készítő Szolnok megyei cég termékeit lehet megvásárolni.

A Legendárium termékei, gyerekcipők, gyerekbútorzat, szegedi konzervek és fűszerpaprika-őrlemények, natúr-vitaminkészítmények és étrendkiegészítők mellett mezőgazdasági kisgépeket, asztalosmunkákhoz szükséges csiszolóvásznakat és festékeket, garázsipari és biztonságtechnikai berendezéseket állítottak ki. Első alkalommal érkezett Udvarhelyre az Érdi Ipartestület annak reményében, hogy az ottani kisvállalkozók által készített kerámia, porcelán, illetve kések, valamint Swarovski-kristállyal díszített poharak számára piacra lel a Székelyföldön, ugyanakkor találnak olyan székely termékeket, amelyeket náluk keresettek lehetnének.

Székelyeket várnak a lengyelek

A tizenöt fős, lengyel vállalkozókból álló csapat közös standon három tájegységet: a lublini vajdaságot, Krakkót és Varsót népszerűsíti. Amellett, hogy székelyföldi turistákat csalogatnának országukba, szeretnének gasztronómiai kapcsolatokat is teremteni. Egy lengyel családi étterem vezetője például különféle házi kostolóval kedveskedik a látogatóknak. Azzal a reménnyel érkezett a kiállításra, hogy sikerül olyan kapcsolatokat kialakítania, amellyel nálunk megtalálható alapanyagokkal gazdagíthatná ételkínálatát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »