Oszd meg és uralkodj a közigazgatásban is: Lázár mesésnek tarott béremelése csak a járási kormányhivatalokra vonatkozik

Oszd meg és uralkodj a közigazgatásban is: Lázár mesésnek tarott béremelése csak a járási kormányhivatalokra vonatkozik

A 110 ezer közigazgatási dolgozó közül csak a járási kormányhivatalok 17 ezres létszámát érinti az állami tisztviselőkről szóló, életpályaként is felfogható javaslat, amelyet Lázár János nyújtott be a parlamentnek – írja a Magyar Nemzet.

Örülünk annak, hogy a járási kormánytisztviselők keresete nő, de a többieknél is emelni kellene – mondta a lapnak Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) főtitkára.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken benyújtott előterjesztése a hatályos köztisztviselői törvénytől eltérő jogállást és előmenetelhet kapcsolódó, sávosan emelkedő illetményrendszert javasol az állami tisztségviselőknek.

A szakszervezeti vezető elmondta, hogy a járási kormánytisztviselőknek ígért, átlagosan 30 százalékos béremeléssel egy időben a létszám 10 százalékkal csökken és az eddigi pótlékok megszűnnek.

Az MKKSZ főtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a 37 ezer önkormányzati köztisztviselőből 24 ezernek a fizetése nyolc éve nem nőtt. A szakszervezet sztrájkot is kilátásba helyezett.

(Magyar Nemzet)

Korábban írtuk: Lázár szép pénzeket ígér a köztisztviselőknek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »