Ősz elején fejeződhet be a kvótaper

Ősz elején fejeződhet be a kvótaper

BUDAPEST. Írásos választ küld a magyar kormány ezen a héten az Európai Bizottságnak abban a kötelezettségszegési eljárásban, amelyet Brüsszel amiatt indított, hogy Magyarország nem hajtja végre a kvóták ügyében hozott uniós rendelkezéseket – közölte a Magyar Idõk.

A mostani számítások szerint a kvótaper az õsz elején befejezõdhet – mondta a lap szerdai számában nyilatkozó Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Közölte, “ismét világossá tesszük, hogy Magyarország megvédi saját határait, egyúttal nemet mond a migránsok kötelezõ betelepítésére. Arról, hogy kit fogadunk be, nem határozhat helyettünk az Európai Bizottság, Soros György pedig végképp nem.”

Az eljárásról, amelyben Magyarország és Szlovákia az Európai Unió luxembourgi székhelyû bírósága elõtt támadta meg a migránsok kötelezõ szétosztásáról szóló uniós rendelkezést, Völner Pál elmondta, a bíróság szakértõje, az úgynevezett fõtanácsnok július végén teszi közzé véleményét az ügyrõl.

Hozzátette: a szakmai álláspontot nem kell követnie a testületnek, a bírák attól bátran eltérhetnek. A fõtanácsnok közlése annyiban azonban mindenképpen lényeges, hogy azt rendszerint rövid idõn belül követi az ítélet kihirdetése – fejtette ki.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »