Összművészeti fesztivál Torockón

Összművészeti fesztivál Torockón

Új erdélyi magyar összművészeti fesztivált álmodott meg egy erdélyi és magyarországi fiatalokból álló csapat, a redezvény június 30. és július 3. között várja a résztvevőket a Fehér megyei Torockón.

torocko_futyulomadar_bTorockó látképe a Székelykőről (fotó: Fütyülő Madár-csapat)

„A Double Rise Torockó az a rendezvény, amely egyszerre mainstream és alternatív, felsorakoztatja a legismertebb magyar együtteseket, de a felfedezetlen zenészeket is. A Double Rise zene, irodalom, színház, képzőművészet. Vizuális művészet és slam poetry, buli és cirkusz. Folk és rock ‘n roll. Borudvar és táncház. Mámor és szerelem. Közönség és közösség. A Double Rise Erdély és a Kárpát-medence” – írják Facebook-oldalukon a szervezők.

Mint fogalmaznak, céljuk, hogy létrehozzák Erdély legnagyobb magyar zenei és összművészeti fesztiválját egy mesebeli vidéken. Ehhez adottak a legmenőbb zenekarok és Erdély egyik leggyönyörűbb helye. Az eddig bejelentett fellépők között olyan neveket találunk, mint a Punnany Massif, a Kiscsillag, az Anna and the Barbies, a Magashegyi Underground, a Kerekes Band, a Margaret Island, de további előadók fellépésének bejelentését is tervezik.

A nyári fesztivál felvezetőakkordjaként április 19. és 24. között a Margaret Island zenekar és Lotfi Begi erdélyi koncertkörutat tart. Fellépnek Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen, koncertjeikkel pedig a Double Rise Fesztivált népszerűsítik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »