Összeütközött két busz, sokan meghaltak

Összeütközött két autóbusz hétfő reggel a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban, a balesetben legalább 27-en életüket vesztették és több mint 50-en megsérültek – közölte egy helyi tisztségviselő.

Zafar Ikbál elmondta: az egyik buszsofőr egy teherautó előzésébe kezdett, de nem vette észre a szembejövő másik, szintén gyorsan haladó buszt, a két jármű így frontálisan összeütközött.

A szerencsétlenség Rahim Jar Hán körzetében, egy veszélyes kanyarban történt.

A tisztségviselő szerint a halálos áldozatok száma tovább nőhet, mert legalább 15 sérült állapota válságos. Az AP amerikai hírügynökség 24 halottról és 67 sérültről tud.

Ikbál elmondta, hogy a körzet kórházaiban sürgősségi helyzetet hirdettek ki, a lakosságot pedig véradásra kérték.

Dzsamsid Sah rendőrtiszt azt közölte, hogy a baleset oka valószínűleg a gyorshajtás volt. Elmondta, hogy az áldozatok között nők és gyerekek is vannak.

A helyi média értesülése szerint az egyik buszon diákok utaztak, akik az ország déli részén található kikötővárosból, Karacsiból tartottak Pandzsáb tartomány fővárosába, Lahorba, míg a másik jármű a Pandzsáb tartománybeli Szargodha városából Karacsiba ment.

Pakisztánban gyakoriak a halálos közúti balesetek elsősorban a rossz infrastruktúra és a felelőtlen vezetési szokások miatt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ketten meghaltak, huszonhatan megsérültek a Nagykálló közelében történt buszbalesetbenKilenc ember sérült meg egy ukrajnai buszbalesetbenRovatok: KékfényTelepülés: PakisztánCímkék: kékfény, krimi, autóbuszbaleset, Pakisztán, halálos áldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »