Összesúgnak a TV2 új hírigazgatója mögött

Összesúgnak a TV2 új hírigazgatója mögött

Új kollégái politikai okokat látnak Kökény-Szalai Vivien kinevezése mögött – írta a szerdai Népszabadság.

A TV2 megkérdezett híradósai a Népszabadságnak úgy kommentálták, hogy Azurák Csaba hírigazgatót Kökény-Szalai Vivien váltja:

„Megjött Habonycica!”; „Na, most már tényleg lemegyünk kutyába!”, „Nincs lejjebb”

Az új hírigazgató stábjának feladata „a TV2 Csoport csatornáin futó hír- és aktuális műsorok bővítése és megújítása”, Azurák egy napi háttérműsort vezet majd, amire Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója hónapokkal ezelőtt kérte fel, ő pedig „örömmel vállalta”.

Hírdetés

Habony és Rogán

A portál forrásai szerint Kökény-Szalai kinevezése mögött az Andy Vajnához „közeli”, médiaügyekben (is) befolyásos kör áll, amelyet gyakran hoznak összefüggésbe Habony Árpáddal és Rogán Antallal, akiknek iparági források szerint „alighanem van ráhatásuk” a TV2-t érintő folyamatokra. A nol.hu-nak a TV2-munkatársak meglepetten nyilatkoztak a kinevezésről, mert az új hírigazgatónak minimális televíziós múltja van, leginkább a celebvilágban és a politikai bulvárban van otthon: 2003-tól 2011-ig a Színes Bulvár Lap (később Bors) külpolitikai, majd sztárrovatos munkatársa volt; 2011-ben a Sanomához igazolt, ahol előbb a Story magazin rovatvezetője, később szerkesztője, majd – 2014. július 1-jétől – a főszerkesztője lett.

Még egy kis politikai szál

Ugyanakkor hat bestseller könyv szerzője, azt a TV2 nem hangsúlyozta, hogy ezek egyike Zuschlag Jánosról készült – ez volt a sikkasztásért bebörtönzött politikusról szóló írás, amit a 2014-es parlamenti választások előtt adta ki az akkor még a Századvég tulajdonában lévő Napi Gazdaság Kiadó.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »