Összefog a Jobbik és a baloldal Tarjánban

Tapolca, Gyöngyös és Ózd után immár Salgótarjánban is együttműködik az elvileg ősellenségnek számító Jobbik és az MSZP.

– Minden közgyűlésben ülő párt javaslatát, előterjesztését megtárgyaljuk, és ha az a város érdekét szolgálja, előnyére válik, akkor befogadjuk – mondta a Magyar Időknek Fekete Zsolt, Salgótarján új szocilista polgármestere a Jobbik ajánlatáról. Ismert, miután az időközi választáson súlyos vereséget szenvedett, a radikális párt közölte, hogy „a választás eredményétől függetlenül segíteni fogjuk a salgótarjáni embereket, egyúttal felajánljuk szakmai támogatásunkat a város vezetésének…”. A Jobbik ezt azzal magyarázta, hogy olyan békés politikai rendszert szeretne felépíteni, amelyben a különböző politikai erőknek nem a másik hazug lejáratása a fő célja, hanem a rájuk szavazó közösség minél hatékonyabb képviselete.

Nem zárkózott el a Jobbikkal való helyi együttműködéstől az MSZP alelnöke sem. Bár szerinte a radikális párt ajánlatát helyben kell tisztázni, Gőgös Zoltán azt mondta: Salgótarjánban erős szocia­lista többség van, de azt, hogy szakmai kérdésekben bárki javaslattal él, vagy segíteni akar, nem lehet visszautasítani.

A jelek szerint az MSZP és a Jobbik szavakban ugyan támadja egymást, mégis egyre több a példa arra, hogy a két párt vidéken együttműködik, ami a 2018-as választásokon is gyakorlat lehet. Árulkodó, hogy a tavaly áprilisi tapolcai időközi választás eredményét, ahol a jobbikos Rig Lajos nyert, Gőgös úgy kommentálta: az mindenképpen jó hír, hogy úgy néz ki, az emberek ismét nemet mondanak a Fideszre.

Gőgös ezt azután mondta, hogy a Jobbikkal kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: „hatvannégyszer elmondtam a kampányban, hogy nácik, de ez nem elég”. Ezután hivatalosan is létrejött a Jobbik–MSZP-koalíció azzal, hogy a szocialista Lévai József elfogadta a Jobbik felajánlását a Rig Lajos országgyűlési mandátumával megüresedett tapolcai alpolgármesteri posztra. Igaz, Lévait ekkor kizárták az MSZP-ből, mondván, a párt számára a szélsőjobboldali párttal való bármilyen együttműködés elfogadhatatlan. Ennek ellenére hasonló összeborulásra került sor Gyöngyösön, Ózdon és számos kistelepülésen is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »