Összeesett a liftben és azonnal meghalt – ez okozta az énekes halálát

KultúraVilág

Megvan a hivatalos halottkémi jelentés, és az, mi okozta Prince halálát.

A rendkívül erős és kábító hatású Fentanyl fájdalomcsillapító véletlen túladagolása okozta Prince halálát a hivatalos halottkémi jelentés szerint.

A csütörtökön közzétett halottkémi jelentés szerint a fentanil hatóanyagú fájdalomcsillapítót az énekes saját maga vette be, de hogy mikor, azt nem tudni.

A Középnyugati Orvosszakértői Hivatal egyoldalas jelentés balesetnek minősíti a világsztár halálát. A hivatal közölte, hogy a vizsgálat lezárult, és nincs több mondanivalója.

A fentanil egy szintetikus opiát, amely 50-szer – 100-szor erősebb a morfiumnál, és szerepe van abban, hogy a közelmúltban a magasba szökött a túladagolás okozta halálesetek száma az Egyesült Államok bizonyos körzeteiben. A fentanilt többnyire krónikus fájdalmak esetében alkalmazzák, általában olyankor, ha más fájdalomcsillapító kezelések már nem használnak.

Nem világos, hogy Prince miért szedte az erős fájdalomcsillapítót, a szóbeszédek szerint különféle betegségek gyötörték az énekest.

Korábbi amerikai médiaértesülések szerint Prince szervezetében a boncoláskor a Percocet nevű fájdalomcsillapítót, szorongáscsökkentőt és nyugtatót mutatták ki, amelynek hatóanyaga, az oxikodon függőséget okozhat. Állítólag AIDS-es volt Prince, de nem kezeltette magát, azt mondta, Isten majd meggyógyítja őt.

A nyomozás az elmúlt hetekben arra irányult, hogy kiderítse, kábító hatású fájdalomcsillapítók túladagolásában halt-e meg az énekes, és a halála előtti hetekben orvos írt-e fel számára ilyen gyógyszereket. A vizsgálati eredmények megerősítik a korábbi feltételezéseket arról, hogy ópiumszármazékok szerepet játszottak a világhírű énekes halálában – írta az AP.

Az 57 éves énekesre a liftben összeesve találtak rá a Minneapolis közelében fekvő Paisley Park-i otthonában április 21-én.

Halála előtt egy héttel, április 15-én egy atlantai koncertről hazatérőben Prince repülőgépének sürgősen landolnia kellett Moline repülőterén, mert az énekest gyógyszertúladagolás miatt kezelni kellett. Amerikai médiaforrások szerint Prince a repülőgépen elvesztette eszméletét, és az elsősegélynyújtók opiáttúladagolás ellen használatos injekciót adtak be neki.

A nyomozás során két orvos neve merült fel, egyikük Todd Schulenberg családorvos, aki két héttel halála előtt kétszer is – április 7-én és április 20-án – kezelte Prince-t, és közölte is a nyomozókkal, hogy írt fel gyógyszert az énekesnek. Az orvos minnesotai rendelőjére kiadott házkutatási engedély nem részletezte, milyen gyógyszerről van szó.

A másik orvos Howard Kornfeld kaliforniai függőségi szakember, akit április 20-án kértek fel az énekes képviselői arra, hogy segítsen Prince-nek. Kornfeld a fiát küldte el, aki azok között volt, akik összeesve találtak rá április 21-én az énekesre. Az ifjabb Kornfeld nem orvos, és olyan gyógyszert vitt magával, amelyet opiátfüggőség kezelésére használnak, mivel enyhíti az ellenállhatatlan szükségérzetet és az elvonási tüneteket – közölte korábban William Mauzy, Kornfeldék ügyvédje. Azt is hozzátette, hogy a gyógyszert egy minnesotai orvosnak akarta átadni, aki április 21-én fogadta volna Prince-t.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »