Összecsapás Trump nagygyűlése után

A republikánusok várható elnökjelöltjének San Diegoban, a dél-kaliforniai nagyvárosban rendezett nagygyűlése után a verekedőket rohamrendőröknek kellett szétválasztania, harmincöt tüntetőt letartóztattak

Magyar Menedék - Ősmagyar

Mintegy ezer tüntető jelent meg a város kongresszusi központjának épületénél, s miközben Donald Trump beszédet mondott – a többi között a mexikói-kaliforniai határon építendő falról – a protestálók kórusban Trump-ellenes rigmusokat skandáltak, köveket és üvegeket hajigáltak, a kivezényelt rendőrökre is rátámadtak.

San Diego lakosságának körülbelül egyharmada spanyolajkú, a városba és környékére sok mexikói jár át naponta dolgozni, mégpedig legálisan. A tüntetők főként erre hivatkoztak, amikor elutasították Trump bevándorlás-ellenes jelszavait.

A letartóztatások után Trump mikroblogjában köszönte meg a rendőrségnek a beavatkozást. “Fantasztikus munkát végeztek” – írta.

Kaliforniában június 7-én tartják az előválasztásokat, s Trump napok óta ebben az államban kampányol, amely több mint háromszáz delegátust küld az elnökjelölt-állító konvencióra.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »