Összeállt az RMDSZ kovásznai listája

Összeállt az RMDSZ kovásznai listája

Az RMDSZ Kovászna városi szervezetének választmánya hétfői ülésén fogadta el azon tanácstagjelöltek névsorát és rangsorolását, akik a szövetség színeiben méretkeznek meg a helyi önkormányzati képviselői tisztségért a június 5-i helyhatósági választáson. A listát tegnap mutatták be hivatalosan a sajtónak, ugyanakkor elkezdték a szükséges támogató aláírások gyűjtését is.

Huszonkét személy jelentkezett a listára, egy közülük objektív okok miatt visszalépett. Az RMDSZ kovásznai szervezete 13 személy bejutását tartja lehetségesnek (jelenleg 11 tanácstag tevékenykedik a szövetség frakciójában). Mint ismert, Gyerő József ügyvédet jelölik a polgármesteri tisztségre. Ha pozícióba jut, a tanácsosi listán másodikként szereplő Jeszenovics Róbert Károlyra kívánja bízni az alpolgármesteri teendőket. Kovászna város jelöltje Bodó Lajos a megyei tanács RMDSZ-es listáján.

A pillanatnyilag tisztségben lévő RMDSZ-es képviselők közül hatan próbálkoznak újra: Gyerő József, Kádár Gyula, Kopacz Levente, Molnár János, Csikós Tibor, Gecse Imre. A tanácstagjelöltek listája sok új nevet tartalmaz. Gyerő József polgármesterjelölt érdeklődésünkre elmondta: a nevesítéseknél többek között figyelembe vették a potenciális jelölt szakmai képzettségét, korát, nemét, városon belüli lakhelyét is – így próbáltak meg egy olyan listát állítani, melyben minden társadalmi réteg képviselteti magát, és a város minden polgára megtalálhatja a számára megfelelő jelöltet.

A nagy újdonság Domaházi János, aki öt mandátumon át független tanácstagként tevékenykedett, de most beállt az RMDSZ-be. Neki bejutó helyet biztosítottak, ezzel is próbálják összefogni a magyarságot, ellensúlyozni a széthúzást. Fontos új személy a listán Gazda István is, aki már sokat tett a városért, és a nyugdíjasokat is képviselni fogja. A csomakőrösiek részéről Dali Loránd kerülhet majd a tanácsba – magyarázta Gyerő.

Bodó Lajos városi RMDSZ-elnök köszönetet mondott a leköszönő városvezetés eddigi munkájáért, úgy értékelte, mindent megtettek, amit az adott körülmények között lehetett. Thiesz János leköszönő polgármester a maga során elmondta: örvend, hogy jó kezekbe kerül a város vezetése, a munkát, amelyet még 2008-ban elkezdtek, az új városfejlesztési stratégia alapján tovább lehet vinni. Az elkövetkező napokban, hetekben – szombatonként főként – az RMDSZ több aláírásgyűjtő standot is működtet Kovászna különböző részein.

Bokor Gábor
Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »