Összeáll a vízilabda-aranycsapat

Kásás Tamás fejéből pattant ki a „búcsúkoncert” ötlete, az augusztusi masters-vb-n drukkolhatunk még egyszer nekik.

Millennium csapatnévvel elindul az augusztusi masters vízilabda-világbajnokságon Budapesten a Kemény Dénes kapitányi korszakában látott vízilabda-válogatott. Az ötlet a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fejéből pattant ki, aki egyfajta búcsúkoncertnek tartja a nyári fellépést, amit esetleg 10-20-30 évente meg lehet ismételni.

– Egy nagy család volt a miénk, amely most újra összejön, megosztani az edzés fáradalmait, fájdalmait – fogalmazott a Digisport tévének hétfő reggel a vízilabdázás élő legendája, akinek a játék az, ami már nagyon hiányzott, az edzések egyáltalán nem.

Mint mondta, a hazai vb-vel nagy esély mutatkozott arra, hogy mivel még nem felejtettek el annyira pólózni, összeálljanak és „ne égessék le magukat” a világ és saját maguk előtt.

Az addig eltelő három hónap persze nehéz lesz, mert már minden csapattagnak van 1-2-3 gyereke, edzésre, munkába jár, és Kásás azt is bevallja, nem napi szintű uszodalátogató.

– Itthon sokkal nehezebb is nekiveselkednem, mert megismernek, odajönnek hozzám, és akkor nem kívánom. Legutóbb Biros Péter búcsúmérkőzésén játszottam, de azt nem is nevezném vízilabdázásnak – viccelődött Kásás.

Úgy gondolja, a játékot nem lehet elfelejteni, de a kondíció igen könnyen elvész, amit aztán nehéz visszaszerezni, volt is a közelmúltban némi légszomja 10 hossz úszása után, ekkor gondolt bele először, hogy mi lesz itt augusztusban…

Annak idején, amikor augusztusban abbahagyta a játékot, azonnal felugrott rá 10 kiló plusz, és amikor már nem tudott tükörbe nézni, akkor kezdte újra gyűrni magát – amíg el nem kezdett a dereka újra fájni, így csak hullámzóan tudja erősíteni magát. A csapatból egyébként többen küzdenek hasonló problémával, illetve megjelent egyeseknél némi pocak is, és igen, vannak, akik már a szaunázást is edzésnek tekintik a maguk részéről… De Kásás figyelmeztet!

– Nagyon jól tudja mindenki, hogy ezt a sportot nem lehet úgy csinálni, hogy csak bedobjuk a gatyát a vízbe. Mindenki van annyira intelligens és profi hozzáállású, hogy ne égjünk le – fogadkozik társai nevében. A magáéban azt még hozzáteszi: nem tudja elképzelni, hogy edzőként visszatérjen a vízilabda világába, igaz, teljesen nem is zárja ki ezt.

A 15 fős csapatban szerepel majd – a dolgok jelenlegi állása szerint – Kásáson kívül Benedek Tibor, Kiss Gergely, Biros Péter, Varga Zsolt, Fodor Rajmund, Székely Bulcsú, Märcz Tamás, Szécsi Zoltán, Varga Tamás, Gergely István és Molnár Tamás is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »