Őrülten kattintós Király Gábor neve

Alaposan felkorbácsolta az internetezők érdeklődését a labdarúgó-Eb. A kontinenstorna befejeződésével a Klikkmánia keresőmarketing-ügynökség arra volt kíváncsi, hogy a magyarok váratlanul jó szereplése vagy a portugál válogatott meglepetésdiadala visszaköszön-e internetes tájékozódásunkban. A rövid válasz: egyértelműen igen – lássuk a részleteket!

Az elmúlt esztendőben az egy ország válogatott labdarúgóira történő összes keresések alapján felállított sorrend szerint a legtöbbet Portugáliára kerestek a netezők, havonta átlagosan 9,261 millióan, a második helyen Spanyolország áll (3,317 millió), a harmadikon a szintén lebőgött Anglia (2,758 millió), és csak a negyedik a másik döntős, házigazda Franciaország  (2,275 millió), a vb-címvédő németekkel (2,22 millió) gyakorlatilag azonos magasságban. Egymillió fölött keresték még Belgium, Wales és Svédország nevét, de Olaszország mintha nem igazán izgatta volna annyi ember fantáziáját (747,5 millió) az év egészét tekintve.

Ha csak az Eb hónapját nézzük, Olaszország nagyot „mentett”, meg sem állt a harmadik helyig, előtte csak a portugálok és a németek vannak, ezen a listán a franciák még kevesebbeket érdekeltek, említetteken kívül még az angolok is előttük találhatóak.

A játékosok közül Cristiano Ronaldo a number one, 12 hónap alatt havi hatmillió keresést „tudott”, és az Eb hónapjában is tarolt, mögötte Antoine Griezmann (francia) és Gareth Bale (walesi) mozgatta leginkább az internetezőket, Zlatan Ibrahimovic (svéd) ezen a listán Mario Gomezt (német) követve az ötödik.

A Klikkmánia kutatásának fontos eredménye volt, hogy a mérkőzések alatt egy adott csapatot majd’ felfal a szurkolók érdeklődése, míg a kiesés után gyakorlatilag nem figyel senki az adott ország válogatottjára.

Ha a magyar játékosokat tekintjük, éves összevetésben az átigazolási hírcunami középpontjában lévő Dzsudzsák Balázs a győztes havi 9900 kereséssel, őt követi a mackós Király Gábor (6600) és Gera Zoltán, valamint Szalai Ádám (egyaránt 4400), de Kleinheisler László neve is eléggé kattintós volt az elmúlt évben. Az Eb hónapjában Király Gábor a lista élére ugrott, a portugálok ellen duplázó Dzsudzsák Balázs a második helyen végzett, az osztrákok ellen eredményes Szalai Ádám a „bronzérmes”. Gera Zoltánnak volt egy pár napos „ablaka”, amikor mindenki rá volt kíváncsi, ez a június 22-ét követő néhány nap volt, ekkor lőtte álomszép gólját Rui Patrício kapujába.

A Klikkmánia „megmérte” az edzőket is: Bernd Storck, a magyarok szövetségi kapitánya a mezőny hatodik legnépszerűbb trénerének számított az elmúlt időszakban. A torna ideje alatt olyan nagy nevek mellett szerepelhetett, mint az olaszok edzője, Antonio Conte, akire a legtöbbet kerestek. A második legtöbb keresés Roy Hodgson nevére érkezett, a harmadik helyet Didier Deschamps foglalja el, akit Fernando Santos és Joachim Löw után a magyar csapat edzője követ.

A Klikkmánia hazánk első Google Partner minősítésű ügynöksége.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »