Örülnek a fuvarozók: hat hónapra befagyasztják a kötelező biztosítások árát

Örülnek a fuvarozók: hat hónapra befagyasztják a kötelező biztosítások árát

Elérték egyik legfőbb céljukat a fuvarozók: a kormány sürgősségi rendeletbe foglalta a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (RCA) díjszabások befagyasztását. 

1473337292original_16_b

A sürgősségi kormányrendelet értelmében egyelőre csak hat hónapra vonatkozik a referenciaár, a helyzet hosszú távú rendezését már a parlamentre bízzák. „Miután több ízben is tárgyaltunk a Pénzügyi Felügyelet (ASF), a biztosítók és a fuvarozók képviselőivel, arra a következtetésre jutottunk, hogy a legjobb és leggyorsabb megoldás a fuvarozói ágazatot veszélybe sodró probléma megoldására, hogy a követeléseket tartalmazó sürgősségi kormányrendelet-tervezetet fogadjunk el. Azt hiszem, a 14 javaslatból 12-t belefoglaltunk a dokumentumba” – jelentette be a szerdai kormányülés előtt Dacian Cioloș miniszterelnök.

Emlékeztetett arra is, hogy a parlament előtt van egy még áprilisban beterjesztett törvénytervezet, amely többek között lehetővé tenné, hogy a jelenlegi egy év helyett néhány hónapra is lehessen biztosítást kötni, ugyanakkor az ügyfél kérésére fel kellene bontani a szerződést, ha például felfüggesztik a jogosítványát, vagy autója használhatatlanná válik. A tervezetben az is szerepel, hogy a biztosított kérheti a kártérítést saját biztosítójától, amely utólag behajtja a pénzt.

Cioloș a szerdán elfogadott tervezet kapcsán azt is elmondta: a kabinet kötelessége volt rábólintani a dokumentumra, hiszen csak így előzhették meg, hogy a fuvarozók tüntetés keretében lezárják az utakat. A kormányfő egyetértett a szállító cégekkel abban, hogy a biztosítási rendszer nem átlátható, bizonyos társaságok csődje pedig pluszterhet jelent a többi vállalkozásnak.

Harminc nap alatt kell kiszámolni a referenciaárat

A miniszterelnök elmondása szerint az ASF-nek 30 nap áll rendelkezésére, hogy átlagot számoljon a különböző biztosítási kategóriák esetében, ez lesz a referenciaérték a következő hat hónapban. Cioloș hangsúlyozta: nem a kormány okolható a kialakult helyzetért, hiszen a Pénzügyi Felügyeletet kifejezetten azért hozták létre, hogy meghozza a szükséges intézkedéseket a biztosítási piacon.

A szenátus egyébként kedden elfogadott egy törvénytervezetet, amely tartalmazza a referenciaárat is, a döntéshozó kamara azonban a képviselőház.
 
Hat hónapnál többre van szükségük a fuvarozóknak

A fuvarozók a kormány képviselőivel folytatott reggeli találkozó után még nem jelezték, hogy a kormányrendelet nyomán lemondanak-e a csütörtökre meghirdetett tiltakozásról: állításuk szerint előbb saját szemükkel akarják megnézni, pontosan mit tartalmaz a befagyasztásra és a referenciaárra vonatkozó cikkely.

Augustin Hagiu, a FORT fuvarozói szervezet tiszteletbeli elnöke kiemelte, a kormányrendelet előrelépést jelent, ők azonban meghatározatlan időre kérik a referenciaárat, nem hat hónapra. „Meg kell győznünk a parlamentet, hogy az érték addig legyen érvényes, ameddig ezen a bolygón kötelező biztosítás létezik” – fogalmazott Hagiu.

Mișu Negrițoiu ASF-elnök lemondását követelik

A fuvarozók egyik sokat hangoztatott követelése ugyanakkor nem teljesült, egyelőre úgy tűnik, hiába követelték Mișu Negrițoiunak, az ASF elnökének lemondását. A hatóság vezetője azt mondja, „ez egy személyes döntés”, ő pedig nem kívánja meghozni.

Pedig nemcsak a szállítók igénylik ez: szerdán Negrițoiu lemondását kérte több honatya is a két ház költségvetési biztosságának együttes ülésén, amin az ASF vezetőit hallgatták meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötvények témájában. Az ASF vezetője viszont azzal védekezett: azért vállalta el a funkciót, hogy rendet tegyen, és átszervezze az intézményt. Az igazgató egyébként támogatja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások esetében a referenciaárat, illetve az állami tulajdonban lévő biztosító létrehozását.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »