”Örüljünk, hogy nem vagyunk börtönben? Rövidesen odakerülhetünk!”

”Örüljünk, hogy nem vagyunk börtönben? Rövidesen odakerülhetünk!”

Novemberben jeleztük a nyilvánosságnak, hogy nem tudjuk, mi lesz az ügyünkkel, mikor és mi fog történni velünk. Hát azóta megtudtuk. December elején idézést kaptunk mindannyian, hogy a Fővárosi Ítélőtábla 2018. február 13, 15, 20, 27-re kitűzte az ügyünk másodfokú tárgyalását. Ebből kiderült számunkra, hogy egy új másodfokú bírói tanácshoz tették át az ügyünket (erről külön nem értesítettek, csak ebből az idézésből lett világos).

Az eljáró tanács vezetője Dr. Lassó Gábor bíró, aki 2011 óta már többször hozott az ellenünk folyó büntetőper során kényszerintézkedések vonatkozásában másodfokon eljárva – rendre nekünk kedvezőtlen – döntéseket, tipikusan felületes, néha valótlan elemeket is tartalmazó indoklásokkal. Ő volt, aki tavaly október 27-én az ügyészség követelésének eleget téve behajított nyolcunkat az előzetesbe, ahonnan csak a Kúria Dr. Kónya István vezette tanácsa február közepi döntésének köszönhetően sikerült tavaszig fokozatosan mindannyiunknak újra háziőrizetbe kerülnünk.

Most kijelölt tanácsként mindjárt első döntésükben megerősítették a hosszú ideje tartó háziőrizetünket, elutasítva minden enyhítési kérelmet (jelenleg a fellebbezések elbírálására várunk, amire – mivel a felterjesztést jól elhúzták – már valószínűleg csak jövőre kerül sor).

Mint ahogy azt már többször kinyilvánítottuk, sajnos ennyi év és ennyi keserű tapasztalat után már semmi bizalmunk nincs a magyar bírósági rendszerben.

Az az érzésünk, hogy a Fővárosi Ítélőtábla valamiért még a választások előtt le akarja tudni a mi másodfokú ítéletünket és esélyes, hogy a mi kárunkra, vagyis mehetünk hosszú évekre a börtönbe.

Hírdetés

Ezért ez a rövid határidős tárgyaláskitűzés, amely idő alatt kétséges, hogy a másodfokú tanácsnak egyáltalán lenne ideje az ügy alapos áttanulmányozására, de lehet, hogy erre nincs is szükség, hisz minden eleve el van már döntve.

Miközben még az igazságtalan és koncepciós elsőfokú ítéletünk írásbafoglalását körüllengő okirathamisítás gyanúja se lett kivizsgálva mind a mai napig, hiába tettünk panaszt, ahol csak tudtunk!

A mi karácsonyi ajándékunk ettől a rendszertől az igazságtalanság és a szorongás érzése lett. Kiábrándultan és elkeseredetten várjuk a karácsonyt, és nem értjük, hogy lehet, hogy miközben a rendőrterroristák és főnökeik tulajdonképpen amnesztiát kaptak (hisz még érdemi eljárás sem indult ellenük), sőt, még az azeri baltás gyilkos is lényegében amnesztiát kapott (hazaengedték Azerbajdzsánba, ahol azóta ünnepelt hős és épp a napokban kapott ezredesi rangot), addig mi, magyar hazafiak a saját hazánkban üldözött vadként vergődünk?

Volt már ilyen a magyar történelemben kétségtelenül, nem is egyszer, de hogy ez ma is, 2017/2018-ban is így menjen, ez döbbenet…

Budaházy György
(még nem jogerős) politikai elítélt


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »