Örülhetnek a rajongók! Még két új könyv jön ki idén

A sorozat első kötete, a Bölcsek köve kiadásának 20. évfordulóján jelentették be, hogy további két kötettel gazdagítják a varázsvilágot. 

Természetesen ez sem Harry Potter kalandjainak folytatását írja majd le, hanem bővíti a legendákat, akárcsak a Legendás állatok és megfigyelésük, aminek filmváltozatának első részét tavaly ősszel mutatták be a mozikban.

Mivel a forgatókönyvek írása a könyvek eredeti szerzőjét J.K. Rowlingot most eléggé leterhelik, így a most megjelenő kötetek nem az ő tollából származnak.

Az egyik kötet címe Harry Potter: A History of Magic, The Book of the Exhibition (A Mágia Története, a Kiállítás Könyve), amely a Roxfortban oktatott mágikus tudományokkal fog foglalkozni. Ezáltal sokat megtudhatunk a Bájitaltan, Átváltoztatástan vagy éppen a Sötét varázslatok és kivédésük tárgyakról.

A másik szerzemény a Harry Potter: A Journey Through a History of Magic (Utazás a Mágia Történetén át) nevet viseli majd, mely Potterék mágikus világát, illetve annak lakóit fogja részletesen bemutatni.

A Bloomsbury kiadó 2017. október 20-án dobja piacra a könyveket - írja a Digitalspy.