Országszerte sztrájkolnak a tanárok

Országszerte sztrájkolnak a tanárok

Megkezdődött a tanárok országos, egynapos sztrájkja. A pedagógusok sztrájkbizottsága azt is kezdeményezte, hogy az egész napos országos pedagógussztrájk mellett április 20-án délben öt percre országszerte „álljon le az élet”.

– Az egész ország területére, minden oktatási-nevelési intézményre egynapos sztrájkot hirdetett meg a pedagógusok sztrájkbizottsága szerdára. – Más ágazatok dolgozóit is arra kérték, hogy öt percre álljanak le a munkával. – A sztrájkban részt vevő tanárok nem tartják meg szaktárgyi óráikat. – A Tanítanék mozgalom azt kéri, hogy ezen a napon alakítsanak „kockás köröket”. – Ha a megmozdulás által érintett helyszínen van, tapasztalatait küldje el a a szerk@mno.hu címre.

07:58A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) forgalomlassító autós demonstrációval csatlakozik a pedagógussztrájkhoz szerda reggel – jelentette be kedden a szövetség elnöke. A Syma csarnoktól az Erzsébet hídig egy sávon, óránként 5 kilométeres sebességgel haladnak majd a járművek, zászlókkal, dudákkal, hogy ráirányítsák a figyelmet a pedagógusok ügyére. (MTI)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »