Országos Beatles találkozó a Kobuciban

Országos Beatles találkozó a Kobuciban

Tavaly nyáron száz dalt játszottak el egy gigantikus koncert keretében, most pedig vasárnap 15.30-tól Országos Beatles találkozót szervez a liverpooli gombafejűek legnépszerűbb koncertező magyar emlékzenekara, a The Bits.

Az Óbuda központjában, a Kobuci kertben megrendezésre kerülő programot a Beatles utolsó, épp 50 évvel ezelőtti hivatalos koncertjére fűzi fel a Derecskei Zsolt (gitár, zongora, vokál), Bakó Balázs (dobok, vokál), Bárth János (gitár, ének) és Kasléder Albert (basszusgitár, vokál) felállású négyes. Ennek örömére eljátsszák a San Franciscó-i Candlestick Parkban adott koncert teljes anyagát.

Közben a zenei blokkok között színpadi beszélgetés is lesz majd a Beatlesről ma és ötven év távlatából. A diskurzus meghívott vendégei Petruska András, Kőváry Zoltán (The Trousers), illetve László Róbert, a Beatles 50 blog szerzője.

Ha pedig a szórakozás nem lenne elég, a közönség egy igen izgalmas versenyben is részt vehet. Az utolsó koncertblokkban ugyanis kisorsolnak egy olyan Höfner basszusgitárt, amilyet Paul McCartney is használt a zenekarban. Ahhoz, hogy valaki eséllyel induljon a sorsoláshoz, keresse fel a The Bits honlapját, és ott kövesse a srácok instrukcióit. Jelentkezni szombat délig lehet, utána pedig lehet lerágni a körmöket s előtte jó Beatles-dalokat hallgatni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »