Oroszország szállítja az ukrán atomerőművek fűtőanyagának 85 százalékát

A mai napig Oroszország szállítja az ukrán atomerőművek számára szükséges fűtőanyag  85 százalékát, a fennmaradó 15 százalékot pedig a nemzetközi Westinghouse vállalat – mondta el Volodimir Kisztion, Ukrajna miniszterelnök-helyettese.

Kisztion emlékeztetett rá, hogy az Energoatom 2020-ig meghosszabbította szerződését a Westinghous vállalattal, a dokumentum a fűtőanyag szállításának kiszélesítését irányozza elő az ukrán erőművek számára – tudatja az RBK-Ukrajina.

Szavai alapján Ukrajnában van potenciál saját nukleáris fűtőanyag és annak összetevőinek az előállítására, még pedig természeti uránból és cirkóniumból.

„Az Energetikai Minisztérium egy koncepciótervezetet dolgozott ki az atomipar fejlesztésére, 2016-2020-ra. A tervezet vizsgálja a saját nukleáris fűtőanyag előállításának lehetőségeit import felszerelés segítségével.”- húzta alá Kisztion.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Oroszország, Ukrajna, atomerőmű, nukleáris fűtőanyag, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »