Oroszország bebiztosította magát támogatókkal, Ukrajna viszont egyedül maradt

Az utóbbi néhány hónapban Oroszországnak sikerült bebiztosítania magát Törökország támogatásával, és sikerült a Nyugat véleményét is bizonyos mértékben a saját oldalára fordítania. Ukrajna viszont egyedül maradt az országra leselkedő veszéllyel szemben – fejtette ki véleményét Ruszlan Bortnyik, az Ukrán Elemzési Intézet és Politikai Menedzsment igazgatója a Golos.ua hírügynökségnek adott kommentárjában.

„Putyin már részben megnyerte magának a Nyugatot, és megnyerte magának Törökországot is.” – jegyezte meg a politológus.

Tökéletesen kivehető, hogy Ukrajnáért senki nem fog kiállni a nyugati partnerek közül, az USA és az EU kifejtették  támogatásukat Ukrajna területi egységét illetően, viszont már erősen elgondolkodtak Oroszország komolyabb felelősségre vonásával kapcsolatban, csupán szavakban tették azt meg – mondta el Bortnyik.

Mint ahogyan azt a szakértő megjegyezte, az amerikaiak jelenleg el vannak foglalva az országukban közelgő elnökválasztásokkal, nem igazán szeretnének komoly lépéseket tenni a nagyvilágban. Az EU nagyon el van foglalva belső problémáival, a migránsokkal, a terrorizmussal és a brit referendum utóhatásaival.

Oroszországnak ezen kívül nagyon sokszor sikerült diszkreditálni Ukrajnát a szövetségesek szemében.
Emiatt pedig Bortnyik előrejelzései előrejelzése nagyon is lehetséges azzal kapcsolatban, hogy Oroszország Ukrajna déli részének egy részét ellenőrzése alá veszi.

A szakértő szerint a krími helyzet sokadszorra növeli majd meg Vlagyimir Putyin népszerűségét a szeptember 18-ai választások közeledtével.

 

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Oroszország, Ukrajna, Európai Unió, Egyesült Államok, ukrán-orosz viszony, orosz-ukrán konfliktusForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »