Orosz szakértők a lőtéren?

Orosz szakértők a lőtéren?

Meghosszabbította a Honvédelmi Minisztérium (HM) a tűzszerész-tragédia okait kereső belső vizsgálat határidejét – tudtuk meg a tárca kommunikációs osztályától. A Simicskó István honvédelmi miniszter által elrendelt vizsgálatot augusztus 1-jére kellett volna befejezni, ami a külföldi szakértők bevonása miatt nem volt tartható. Meg nem erősített hírek szerint orosz szakértőkről lehet szó, mivel felvetődött, hogy a légibomba nem hagyományos töltetet tartalmazott.

Ismert, július 1-jén a hortobágyi volt bombázó lőtér mentesítése során felrobbant egy 250 kilogrammos szovjet légibomba, amelyből a gyújtószerkezetet már kiszerelték. A detonáció következtében négy tűzszerész meghalt, egy súlyosan megsebesült.

A belső vizsgálatban ugyancsak részt vesz a Földművelésügyi Minisztérium (FM), mivel a tárcához tartozik a volt lőtér tájrehabilitációját végeztető Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. Úgy tudjuk, hogy az FM munkatársai egyebek mellett a tájrehabilitációra kötött közbeszerzési eljárások szerződéseit vizsgálják meg, hogy tartalmaznak-e olyan feltételeket, kikötéseket, amelyek a tűzszerészmunka sürgetéséhez vezethettek.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 04.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »