Orosz média: A Krímre látogat Vlagyimir Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök a hétvégén ellátogat a Krím-félszigetre – írja az orosz RBK weboldala a Kremlhez közel álló személyekre hivatkozva.

A látogatás előzetesen péntekre van tervezve.

A tárgyalófelek szavai szerint Putyin a helyi tisztviselőkkel fog elbeszélgetni, valamint meglátogatja a Tavrida elnevezésű ifjúsági tábort is, amely Szevasztopol közelében van – tudatja az Ukrajinszka Pravda.

Sem a Kreml sajtószolgálata, sem pedig a Krím-félsziget miniszterelnök-helyettese, Dmitro Polonszkij nem kommentálta a látogatásról szóló információkat.

Vlagyimir Putyin a Krím-félszigetet hagyományosan augusztusban szokta meglátogatni. 2014-ben az orosz elnök a Szövetségi Gyűlés tagjai előtt lépett fel és beszélgetett kulturális szereplőkkel, egy évvel ezelőtt pedig búvárruhában a Fekete-tenger aljára úszott.

Mint ismereteses, Vlagyimir Putyin látogatása előtt két héttel az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ukrán diverzánsokat fogott el.

Az orosz államfő kijelentette, Ukrajna veszélyes játékba kezdett, a terrort választotta a béke helyett. Ukrajna tagadja a FSZB vádjait, és provokációnak nevezve azokat. Petro Porosenko ukrán elnök elmondta, hogy Kijev elítéli a terrorizmus minden formáját és valótlan állítás az, hogy Ukrajna részt vett volna a krími terrorcselekményekben.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Putyin: Moszkva őszintén törekszik helyreállítani kapcsolatait TörökországgalPutyin kezében Janukovics sorsaPutyin lecserélte elnöki kabinetjének vezetőjétRovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Vlagyimir Putyin, Oroszország, Krím-félsziget, külföldForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »