Orosz állítások szerint az amerikai légierő mért csapást a szíriai kormánykatonák állására

Orosz állítások szerint az amerikai légierő mért csapást a szíriai kormánykatonák állására

A szíriai hadsereg főparancsnokságának állítása szerint az amerikai vezetésű nemzetközi szövetség légicsapást mért szombaton kormánykatonák állására, és ezzel utat nyitott az Iszlám Állam előtt. A hadsereg közleménye szerint a légicsapás döntő bizonyíték arra, hogy Washington és szövetségesei támogatják a dzsihadista terrorszervezetet.

A légicsapás hírét megerősítette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű emigráns szervezet. Első állítása szerint legalább 30 szíriai kormánykatona halt meg, nem sokkal később már 80-ról számolt be. Orosz harci gépek is bombáztak ugyanakkor és ugyanott, nevezetesen Dzsebel Tardánál, a Deir al-Zor-i repülőtér közelében.

A szíriai kormány tájékoztatásában 62 halott, és több mint száz sebesült szerepel.

Ezeket az adatokat adta hírül Oroszország is, melynek védelmi minisztériuma megjegyezte: ha a koalíció tévedésből bombázta a szíriai kormány hadseregét, akkor az jól mutatja, hogy Washington csökönyösen elutasítja szíriai akciói összehangolását Oroszországgal.

Az Egyesült Államok közzétette, hogy hol mért légi csapást szombaton az Iszlám Államra. Eszerint a terrorszervezet öt ellátási útvonalát bombázta Deir al-Zornál.

A városnak egyébként csak néhány része és a repülőtere van a szíriai kormányerők kezén. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »