Örömjátékkal búcsúztatnák Brădeanut a magyarokat is felvonultató tornán

Örömjátékkal búcsúztatnák Brădeanut a magyarokat is felvonultató tornán

Nem az eredmény a legfontosabb Románia női kézilabda-válogatottja számára a Kolozsváron rendezendő hétvégi Kárpátok Trófeáján – hangzott el a hagyományos felkészülési tornát beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón. 

bradeanu2_bAurelia Brădeanu

Ambros Martin, a házigazdák szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy ezek lesznek az utolsó komoly edzőmeccsek a decemberi Európa-bajnokság előtt, ezért a fő cél, hogy tanítványai jól érezzék magukat a csapatban és mindenki élvezze a játékot.

A válogatottól visszavonuló Aurelia Brădeanu búcsújának is alkalmat adó tornán Románia első számú csapata szombaton 20 órakor csap össze az ország korosztályos válogatottjaiból összeállított B csapattal, hogy másnap, a szintén 20 órakor kezdődő fináléban a szombati Magyarország–Hollandia B elődöntő (17 óra) győztesével játsszanak. Tekintettel arra, hogy a világbajnoki ezüstérmes hollandok tartalékosan érkeznek a viadalra, a házigazdák nagy valószínűséggel Kim Rasmussen „piros-fehér-zöld” alakulatával vívják majd a döntőt. A bronzmeccs vasárnap 17 órakor kezdődik.

A „piros-sárga-kékek” világbajnoki bronzérmesként utaznak a svédországi kontinensviadalra, ám a Norvégiát, Oroszországot és Horvátországot felsorakoztató csoportjukban már a továbbjutásért is komolyan meg kell majd küzdeniük. A Győri ETO-t is irányító Ambros Martin ezért most türelmet kért a válogatott szurkolóitól. Mint csütörtökön kifejtette: ő is új a válogatott élén, a játékosok között is sok az újonc, ezért nem biztos, hogy érmet fognak majd szerezni az Európa-bajnokságon.

Cristina Neagu, az új csapatkapitány is úgy látja, hogy az Eb-n a „pokoli nehéz” csoportkörből való továbbjutás lehet a reális elvárás, még akkor is, ha ő személyesen a dobogóra szeretne állni, hiszen „nincs újabb 20 éve”, amíg Romániában összeáll még egy nagy csapat. Újságírói kérdésre ugyanakkor elmondta: megsérült a válogatott első edzésén. Bokaficam miatt már pár napja nem edz, ezért elképzelhető, hogy emiatt teljesen kihagyja a hétvégi Kárpátok Trófeáját.  Kiss Előd Gergely


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »