Örményország is betiltotta a sertéshús importját Ukrajnából

Örményország Mezőgazdasági Minisztériumának Állami Élelmiszer-biztonsági Szolgálata tilalmat vetetett be az Ukrajna területéről szállított sertéshúsra – jelentette a hivatal sajtóosztálya.

A hivatal információi szerint a tilalom az élő sertésre, a genetikai anyagokra, egyéb nyers húsra, vaddisznó húsra, késztermékekre, nyersbőrre, vadásztrófeákra, valamint a sertéstakarmányokra vonatkozik – írja a RIA Novosztyi.

„Az Állami Szolgálat elnökének a rendelettel az a célja, hogy megakadályozzák az Ukrajnában kialakult afrikai sertéspestis (ASF) bejutását Örményországba.”- közölték a nyilatkozatban.

Az afrikai sertéspestis (ASF) vírus megléte Ukrajnában az Állategészségügyi Világszervezet hivatalos honlapján is fel van tüntetve.

Korábban Fehéroroszország az afrikai sertéspestis (ASF) vírus miatt ideiglenes korlátozásokat vetetett be Ukrajna Voliny és Vinnyica megyéiből szállított sertéshúsra.

Rovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: Örményország, sertéshús, állatbetegség, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »