Őrizetben egy észtországi hírportál orosz kiadója

A BaltNews.ee nevű észt hírportál átmenetileg felfüggesztette működését szerdán, miután a balti ország hatóságai előző nap őrizetbe vették orosz állampolgárságú felelős kiadóját, Alekszandr Kornyilovot.

Az orosz nyelvű hírportál közleménye szerint Kornyilovot törvénysértő módon vették őrizetbe.

"Kora reggel Kornyilovék kaputelefonján egy állítólagos balesetről értesítették a családot, és arra kérték Kornyilov feleségét, hogy menjen ki az utcára, majd a helyszínre. Ahogy kinyitotta a ház ajtaját, hét-nyolc melegítőruhába öltözött férfi rontott be a házba, akik nem mutatkoztak be, illetve semmilyen dokumentumot nem mutattak fel" – olvasható a közleményben, amely szerint a házkutatás során lefoglalták a család számítógépeit és mobiltelefonjait is.

A BaltNews.ee úgy tudja: a Kornyilov család és a hírportál könyvelője ellen nemrég vizsgálatot indítottak az észt hatóságok. Hozzáfűzték: az észt határőrség tagjai rendszeresen megállítják és tüzetesen átvizsgálják Kornyilov rokonait az orosz-észt határon szúrópróbaszerűen végzett ellenőrzések során.

Oroszország tallinni nagykövetsége is megerősítette a baltija.eu és BaltNews.ee hírportálok kiadójának őrizetbe vételét.

Az orosz diplomáciai képviselet szerint Kornyilovot adócsalással gyanúsítják az észt hatóságok.

Ugyanakkor visszautasították a helyi médiában megjelent értesülést, miszerint Kornyilovot azért vehették őrizetbe, mert pénzt sikkasztott el az Észtországban élő orosz állampolgárok támogatására szánt orosz állami pénzekből.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »