Őrizetbe vettek egy dzsihadista tinédzsert Franciaországban

Őrizetbe vettek egy dzsihadista tinédzsert Franciaországban

Breitbart

A tizenéves lányt még múlt csütörtökön vették őrizetbe a francia hatóságok egy terrorelhárító akció során. A fiatal dzsihadista internetes levelezése révén került a titkosszolgálat látókörébe, melyben szélsőséges propagandaanyagokat terjesztett és merényletek végrehajtására buzdított, írja a Breitbart.

A fiatal lány a Telegram nevű titkosított – a terroristák által épp ezért kedvelt – levelezőprogram segítségével tartotta a kapcsolatot ismerőseivel, és ezen át osztott meg szélsőséges iszlamista tartalmakat, propagandaanyagokat.

A francia elhárítás már hosszú ideje figyelte a “jelentősen radikalizálódott” tinédzsert, ám letartóztatása mellett csak azután döntöttek, hogy a lány terrorcselekmény elkövetésére tett közzé felhívást, majd jelezte, hogy ő is kész fegyveres támadást végrehajtani.

A bíróság az elfogás után előzetes letartóztatásba helyezte a mindössze 16 éves szélsőségest, aki ellen időközben “terrorista cselekménnyel kapcsolatos szervezkedés” vádjával már eljárást is indítottak.

Georges Fenech, a francia nemzetgyűlés tagja és a 2015-ös párizsi terrortámadásokat vizsgáló bizottság vezetője üdvözölte az igazságszolgáltatás gyors és hatékony eljárását, és kijelentette:

“A fenyegetést figyelembe véve akár egy 16-17 éves kiskorú is bebörtönözhető. Semmi sem indokolja, hogy kor alapján különbséget tegyünk, különösen azért, mert a terroristák egyre több és több fiatalt radikalizálnak.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »