Őrizetbe vették a duplán nőerőszakoló férfiakat

Észak-Indiában őrizetbe vettek három férfit azzal a gyanúval, hogy három éven belül másodszor erőszakoltak meg egy fiatal nőt, mert nem vonta vissza az ellenük tett feljelentését – közölte a helyi rendőrség szerdán.

Az esetről és annak előzményeiről hétfőn számoltunk be olvasóinknak. Ahhoz képest az az újdonság, hogy az öt elkövetőből hármat őrizetbe vettek – közölte Sanjay Kumar Singh, a tartományi rendőrség egyik maga rangú tisztségviselője.

Az NDTV indiai hírtelevízió szerint az életfogytig tartó börtönnel fenyegetett gyanúsítottak a családnak állítólag 5 millió rúpiát (21 millió forint) ajánlottak, ha visszavonják a feljelentést. A nő a rendőrségnek elmondta: a múlt héten azért erőszakolták ismét csoportosan, mert nem volt hajlandó ezt megtenni.

Singh szerint a nőt a rohtaki főiskola elől hurcolták magukkal a férfiak, majd megerőszakolták, és a település egyik elhagyatott zugában sorsára hagyták. A rendőrség talált rá később eszméletlenül, ezután kórházba szállították.

Túl gyakori

Nők ellen gyakran követnek el erőszakot Indiában. A fővárosban 2012-ben egy autóbuszon csoportosan erőszakoltak meg egy fiatal nőt, aki belehalt sebesüléseibe. A történtek hatalmas botrányt kavartak. Hatására megduplázták a nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények büntetési tételeit.

Tavalyelőtt több mint 2 ezer nemi erőszakot jegyeztek fel csak Újdelhiben, országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Segélyszervezetek szerint a támadások nagy része nem is jut a hatóságok tudomására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »