Óriási jégdarabok hullottak Tiszabökényre

Kárpátalján, Tiszabökényre rekordnagyságú jég zúdult le ma a korareggeli órákban. Emberemlékezet óta nem volt hasonló jellegű óriási csapadék a térségben.

A gyors lefolyású légköri képződmény meglepetésszerűen csapott le, és pontos következményei egyelőre nem ismertek. Tény, a falusiak szerint is emlékezetes maradhat a hangos csattogással érkező vihar, öklömnyi nagyságú jégdarabok potyogtak ugyanis az Égből, megkárosítva a vetést és a veteményest.

A mostanság tapasztalható szélsőséges időjárás kiszámíthatatlanná teszi a szabadföldi termesztést, a meteorológiai előrejelzés dacára nem tudni, mikor milyen intenzitással érkezik az esőfelhő. A folyamatos utánpótlás arra enged következtetni, hogy a jövőben számítani lehet hasonló természeti jelenségekre.

Nagy kérdés, miként hat ez a mezőgazdaságra és az árakra.

-bd-

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Még pusztítóbb időjárás jöhet az elkövetkező évekbenHalálos szélviharok, erdőtüzek, árvizek – ilyen lesz Európa időjárásaRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Nagyszőlősi járás›TiszabökényCímkék: Kárpátalja, Tiszabökény, jégeső, időjárás, Ukrajna, színesForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »