Óriási csatában lett második Kiss Norbert

Óriási csatában lett második Kiss Norbert

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője második lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának szombat délutáni első futamán a Hungaroringen.

A 31 éves szombathelyi pilóta már a rajtnál megpróbált egy helyet javítani, de nem járt sikerrel, negyedik maradt, s körökön keresztül üldözte a francia Anthony Janiecet, akit a harmadik kör végén egy kiváló manőverrel sikerült megelőznie. Kiss ezután felzárkózott a második helyen száguldó Ryan Smith-re, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzőjére, akivel óriási csatát vívott, s végül az utolsó körben, egy látványos előzéssel utasította maga mögé.

„Az időmérőn nem mentünk jó irányba a beállításokkal, a futamra viszont sikerült őket eltalálni, így sokkal magabiztosabb voltam” – nyilatkozta Kiss a futam után. Hozzátette, mindkét előzésnél volt ideje megfigyelni az előtte haladó versenyzők gyenge pontjait, ez segítette az előrelépésben. – „A második előzésnél nem tudtam, hogy már az utolsó körben vagyunk, csak úgy éreztem, ekkor van a legjobb lehetőségem.”

A versenyt a háromszoros Eb-győztes német Jochen Hahn nyerte magabiztosan.

A szombati második futam 15.45 órakor rajtol el a Hungaroringen, s az úgynevezett fordított rajtrács szabályának megfelelően Kiss Norbert azon a versenyen a hetedik helyről vág majd neki a 11 körös viadalnak.

Végeredmény, 1. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Jochen Hahn (német, MAN)

2. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 2.219 másodperc hátrány

3. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 3.255 mp h.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »