Öreg róka nem vén róka

Európa több ezer éve célpontja a népvándorlásnak. Mi magyarok is messziről, az Ural térségéből érkeztünk a Kárpát-medencébe. A jelenlegihez hasonló méretű bevándorlásra azonban évszázadok óta nem volt példa. Milliók menekülnek a hazájukban dúló háború, a terrorizmus, a kegyetlen diktatúra elől. A bevándorlók óriási tömege súlyos kihívást jelent Európa országainak.(…)

A menekülthullámmal járó súlyos problémák egy sor uniós tagállamban a radikális jobboldali, idegengyűlölő és populista pártok megerősödését eredményezték. Orbán Viktor miniszterelnök az elsők között ismerte fel az ebben rejlő lehetőségeket.(…)

Orbán Viktor a személyes hatalmukat minden áron megtartani igyekvő vezetők receptjét követi. Kijelölte „az ellenséget”, a gazdasági bevándorlónak minősített menekülteket. Majd a nemzeti konzultáció manipulált kérdéseivel, a bevándorlóknak szóló, ám árulkodóan magyar nyelvű óriásplakátokkal és a durva csúsztatásokat, hazugságokat tartalmazó „tudta-e” felütésű újabb óriásplakátokkal gyűlöletessé és félelmetessé tette  őket. A kerítések építésével pedig saját magát a nemzet, a haza, sőt a keresztény Európa védelmezőjének tüntette fel. (…)

Mit tehetünk mi, akik helyre akarjuk állítani a magyar köztársaságot,a demokratikus jogállamot? Hogyan akadályozhatjuk meg Orbán Viktor vágyainak teljesülését? Az egyik lehetőség az, hogy otthon maradunk. A másik, azok számára akik ezt nem tehetik meg, mert félnek a távolmaradásuk következményeitől, az hogy érvénytelen szavazatot adunk le. Berajzoljuk az X-et mindkét körbe, az igen és a nem válaszhoz is. A szavazólap aljára pedig beírunk egy szavazatunkat magyarázó mondatot: IGEN AZ EURÓPAI UNIÓRA, NEM AZ ORBÁN KORMÁNYRA.

Kovács László

az MSZP korábbi elnöke,
volt külügyminiszter és európai uniós biztos


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »