Orbánt nem érdekli Rogán helikopterezése

Orbánt nem érdekli Rogán helikopterezése

Rogán Antal helikopterügyéről, illetve Matolcsy György és Vajda Zita kapcsolatáról írt a felfüggesztett Népszabadság a szombati számában.

Amíg nem látszik a Fidesz népszerűségén, Orbán Viktort nem foglalkoztatja Rogán Antal helikopterügye – számolt be róla a felfüggesztett Népszabadság a szombati számának címlapján. A lap szerint a kormányfő vasárnap elégedetten veregette hátba a kvótanépszavazási kampány szervezőit, úgy tűnt viszont, hogy az nem különösebben foglalkoztatja, hogy a kabinetminiszter helikopterrel tért vissza egy nyírségi esküvőről. Bár Orbán tudhatott a dologról, inkább csak amiatt feddte meg Rogánt, hogy nem volt Budapesten már az urnanyitástól, reggel hat órától.

A Népszabadság cikke szerint a miniszterelnök sem a frakció-, sem az elnökségi ülésen nem tett említést a helikopterbotrányról.

Matolcsy ügyének fejleményeit is címlapon közölte a napilap. A Népszabadság által felfedezett fotó szerint nem igaz, hogy a jegybankelnök és a korábban az MNB legjobban keresői közt lévő Vajda Zita kapcsolata csak néhány hónapja kezdődött volna. A kép bizonyítja, hogy Matolcsy és Vajda már 2010-ben ismerték egymást, hiszen a mostani jegybankelnök ott volt a nő szegedi diplomaosztóján. Vajda a diplomaosztó előtt két nappal, 2010. július 1-jén lett a Nemzetgazdasági Minisztérium alkalmazottja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »