Orbánék Soros-pénzt költöttek a Századvégre?

1987-ben négyszázezer forintot kaptak a kiadványsorozat elkészítésére – derül ki állambiztonsági iratokból.

Az állambiztonság már a kezdetektől, a nyolcvanas évek elejétől figyelte „G. Soros magyar származású USA állampolgár” magyarországi ténykedését, az erről szóló jelentéseket 1999-ben hozták nyilvánosságra. A III/III-as belügyminisztériumi csoportfőnökség Soros György és a Fidesz-alapítók találkozóiról is írt – szúrta ki a Könyvtáros mikroblog a 444 szerint.

1988. május 4-én jelentették, hogy Soros felkereste a Rajk László Szakkollégiumot, ahol az ELTE Jogász Szakkollégiumának tagjai is jelen voltak. A fiatalok elvileg beszámoltak az alapítványi pénzek felhasználásáról.

Azt is érintenie kellett Orbán Viktor és Kövér László beszámolójának, hogy miként költötték el azt a négyszázezer forintot, amelyet a Századvég kiadványsorozat elkészítésére kapott 1987-ben az ELTE Jogász Szakkollégiuma – ennek tényéről már a III/III Krónika című blogon írt Tabajdi Gábor, aki könyvet is megjelentetett a témában.

A Sorost utóbbi időben rendre támadó kormánypárt tagjainak egyébként utasításba adta Orbán Viktor miniszterelnök a napokban: ha Soros visszakéri a pénzét, vissza kell utalni. Erről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt csütörtökön a Kormányinfón.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »