Orbánék évi 4-5 milliárdos pluszbevételhez juttatták a TV2-t és az RTL Klubot

Orbán Viktor kormányrendeletben engedélyezte a "jelentős befolyásoló erejű, lineáris audiovizuális médiaszolgáltatóknak", azaz a két nagy kereskedelmi tévének, hogy a továbbiakban programdíjat szedjenek a szolgáltatóktól.

A döntés éves szinten akár 4-5 milliárd pluszbevételhez juttathatja a két nagy kereskedelmi csatornát – írta a 444.hu, amely szerint programdíjra eddig csak a kábeltévék voltak jogosultak, a digitális átállás óta a TV2 és az RTL Klub pedig nem kérhetett pénzt azért, hogy műsoraikat sugározhassák a médiaszolgáltatók, mint például a UPC és a Telekom.

A piacon a portál szerint nyílt titokként beszéltek arról, hogy a kormány azért nem engedélyezte a terjesztési díjnak is nevezett tarifa beszedését, hogy ezzel üzenjen a kormányt híradásaiban kritizáló RTL Klubnak és felgyorsítsa a TV2 felvásárlását. A rendelet mostani szövege arra utal, Orbánék letettek a legnagyobb kereskedelmi kanális elleni küzdelemről, és az RTL Klubnak is engedélyezik a programdíj beszedését – tették hozzá.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »