Orbán: Visszavesszük, majd visszatoloncoljuk a migránsokat

Orbán: Visszavesszük, majd visszatoloncoljuk a migránsokat

Magyarország segít Ausztriának az ott tartózkodó illegális bevándorlók hazatoloncolásában – jelentette be Orbán Viktor, miután az új osztrák kancellárral tárgyalt Budapesten.

A magyar kormányfő a közös sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, hogy ameddig az Európai Bizottság nem kötelezte Magyarországot a zárt menekülttáborok megszüntetésére, addig senki sem ment tőlünk illegálisan Ausztriába. Hozzátette: Magyarországnak nincs szüksége egyetlen menekültre sem, ezért nem tartja szükségesnek a közös európai menekültpolitikát sem.

„Minden olyan migránst, aki Magyarország területén lépett be először az Európai Unió területére – a Magyarország által aláírt nemzetközi szerződéseknek megfelelően – az osztrák-magyar határon visszaveszünk és azonnal tovább is szállítunk, tekintettel arra, hogy az ilyen országokkal – ezek a Nyugat-Balkán országait jelenti – nekünk megállapodásunk van a visszaadásnak nemcsak a tényéről, hanem annak a technikai kivitelezéséről is. Abban tudunk segíteni Ausztriának, hogy minden olyan embert aki Magyarország területén lépett be először az Európai Unió területére és ma Ausztriában, azokat átvesszük és visszaszállítjuk oda, ahonnan jöttek” – jelentette ki Orbán Viktor.

Az osztrák kancellár szerint a közös fellépés csökkentheti az Ausztriába, Magyarország felől irányuló bevándorlást. Christian Kern a közelmúltban elkövetett terrortámadásokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy nem csak biztonságpolitikai, hanem integrációs eszközökkel is el lehet kerülni a hasonló merényleteket.

„Ennek fényében, ezt a jelenséget nemcsak biztonságpolitikai eszközökkel tudjuk leküzdeni, hanem az integráció szintjén is vitát kell folytatni arról, hogy hogy lehet megakadályozni azt, hogy emberek úgy eltávolodjanak társadalmunktól, oly mértékben bezárkózzanak, hogy ilyen borzasztó cselekedetekre legyenek képesek” – mondta az osztrák kancellár.

Tekintse meg Orbán Viktor és Christian Kern osztrák kancellár közös sajtótájékoztatóját:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »