Orbán Viktort támadják, akik a Felcsútot szapulják

A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia a szezon utolsó fordulójában a legfelső osztályú tagság meghosszabbításáért játszik. Az együttes vezetőedzője a sportlapnak azt mondta, hogy együttese ellen „ocsmány hadjárat” folyik.

A felcsútiak kieső helyen állnak az élvonalban, a hétvégén a Budapest Honvéddal játszanak. Azonban győzelem esetén figyelniük kell a Vasas–MTK meccs eredményét. Ha ott angyalföldi győzelem születik, akkor a Puskás a 2016-17-es idényt a másodosztályban tölti.

Szijjártó Péter, a Puskás Akadémia vezetőedzője azt mondta a Nemzeti Sportnak: a játékosokat arra készíti fel, hogy az ellenséges hangulatot kizárva is maradjanak erősek. „Nem csupán erőnléti, hanem mentális felkészítés is szerepelt a heti edzésprogramunkban. Ha alázatosan és odaadóan futballozunk, a Honvéd is legyőzhető, bármennyire is erős.”

A felcsútiak mestere nem fukarkodott a szavakkal: „Ocsmány hadjárat folyik ellenünk. Olyanok is támadnak bennünket, akiknek halvány fogalmuk sincs a futballról, csak az élteti őket, hogy belénk vagy a Puskás Akadémiát megalapító Orbán Viktorba rúghatnak. Természetesen megpróbálom kizárni a külvilágot az öltözőből, s úgy tűnik, eddig sikerrel jártam, a játékosokat ugyanis hidegen hagyják az elvtelen, megalapozatlan, személyeskedő írások, kommentek. De kérdezem én: mi érdeke fűződött az MTK-nak a győzelmünkhöz? Az égvilágon semmi! Ám a mocskolódóknak semmi sem szent, pedig tisztességes játékkal nyertünk, s ha győztünk volna a Fáy utcában, most nyugodtan várhatnánk az utolsó fordulót.”

Szijjártó arra utalt, hogy az előző fordulóban meglepő, egygólos győzelmet arattak az MTK stadionjában. Az eredményre sokan felkapták a fejüket és még többen összeesküvéseket, elméleteket gyártottak.

A Kocsis Gergő-ügy

Egy másik ügy miatt is áll a bál Felcsúton. A hét elején a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck kifakadt, hogy miért nem játszatják az egyik legnagyobb tehetségüket Kocsis Gergőt, aki mellesleg meghívót kapott a felnőtt válogatott keretébe.

A PFLA közleményben visszaszólt a kapitánynak, akit azonban megvédett Csaányi Sándor az MLSZ elnöke, és közölte: „A Puskás Akadémia tegnapi közleménye egy általános félreértésre hívta fel a figyelmemet. Az MLSZ nemcsak szavakkal, hanem konkrét, állami forrásból származó támogatásokkal segíti az akadémiák munkáját. Tisztán kell látni, hogy többségében nem magánvagyonból, hanem állami pénzből indult meg az elmaradt magyar futball utánpótlás-nevelésének felzárkóztatása. […] A támogatási pénz nem fogható fel úgy, hogy azt valaki alanyi jogon kapja. Ez az összeg kizárólag azt célozza, hogy egy stratégiai fejlesztési területen összehangolt munkára kerüljön sor, ami hatékonyan szolgálja a sportág hosszú távú érdekeit. Aki a stratégia közös megvalósításában részt kíván vállalni, kaphatja a támogatást. Aki nem akar, az ne számítson a többletforrásra se.”

Ezt egyértelmű üzenetként is értelmezhetnék Felcsúton, mintha a „főnök leszólt volna nekik”: ha nem jó helyre megy a pénz, többet nem kapnak belőle. Kerestük a Puskás Akadémiát, hogy miként kommentálja Csányi Sándor szavait, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »