Orbán Viktor zsúrpubi

Orbán 10 évvel ezelőtt, 2006-ban egy páncélozott autóval menekült el a tömeget oszlató rendőrök elől, a híveit otthagyta az utcán. Ma már a saját kampánya elől is menekül. Bátran kijelenthetjük tehát: Orbán Viktorból zsúrpubi lett.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az Európai Unió kötelező betelepítési kvótájával szemben két, egymástól jól megkülönböztethető módszerrel lépne fel a Jobbik és a Fidesz. A Jobbik a jogilag kötelező érvényű alaptörvény módosítást, a Fidesz pedig a Magyarország számára semmiféle jogi védelmet nem nyújtó népszavazási kampányt tartja jó megoldásnak. A két különböző megoldás mögött két különböző motiváció húzódik meg: míg a Jobbik valódi védelmet szeretne a hazánkra kényszerített migránsbetelepítés ellen nyújtani, a Fidesz a saját belpolitikai mentőövét látja benne.

Orbán Viktor nagy állami sikerekkel ugyanis aligha lenne képes kampányolni, hiszen az egészségügy romokban, az oktatási terület szintén. Orbán tehát egyéb sikerek híján a menekültkérdésbe menekült. A Fideszben egyre nagyobb a kétségbeesés: erősen tartanak attól, hogy a népszavazás az alacsony részvétel miatt érvénytelen lesz (amit mi, jobbikosok az ország súlyosan sérülő érdekei miatt a legkevésbé sem kívánunk). A helyzet annyira rossz, hogy már az adófizetők pénzéből felpumpált Századvég sem mer róla nagyot hazudni friss közvélemény-kutatásában (inkább diszkréten elhallgatták ezt a nem éppen mellékes adatot). Az érvénytelen népszavazás óriási kudarcot jelentene a kampányt elindító Orbán Viktor számára, hiszen maga a miniszterelnök hajszolta bele ebbe a kétséges kimenetelű, kockázatos játszmába Magyarországot. Ő volt az a felelőtlen, belpolitikai érdekektől vezérelt pártvezér, aki óriásira növelte a tétet azzal, hogy a betelepítési kvóta elfogadását szorgalmazó uniós politikusoknak odavágta a magyarországi népszavazás ötletét. A miniszterelnök korábban még azt tervezte, hogy a népszavazási kampány utolsó két hetében minden erejét latba vetve fog kampányolni. Az elmúlt napokban azonban több, egymástól független forrásból kaptam egybehangzó információkat arról, hogy Orbán Viktor megkezdte a népszavazási kampányból történő személyes menekülését.

A miniszterelnök radikálisan csökkenti a kampányban való személyes jelenlétét, mert nem akarja, hogy egy érvénytelen népszavazás roncsolja a személyét. Orbán 10 évvel ezelőtt, 2006-ban egy páncélozott autóval menekült el a tömeget oszlató rendőrök elől, a híveit otthagyta az utcán. Ma már a saját kampánya elől is menekül. Bátran kijelenthetjük tehát: Orbán Viktorból zsúrpubi lett.

(Volner János Fb-oldala)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »