Orbán Viktor: új egység jött létre

Orbán Viktor: új egység jött létre

Azzal, hogy az október 2-ai népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre, létrejött egy új, pártok felett álló egység Magyarországon, amely nemzeti ügynek tekinti a szuverenitás megvédését – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden.

onkos4436_bOrbán Viktor és Kósa Lajos

Közölte: az alaptörvényt négy ponton módosítanák, amelyek között szerepel a többi közt az, hogy tilos a csoportos betelepítés Magyarországra, az csak egyéni kérelmek alapján történhet. Bejelentette azt is: a kabinet a módosítást szerdai ülésén tekinti át.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője közölte: a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjai által támogatott kezdeményezéseket október 10-éig kell beterjesztenie a kabinetnek a Ház elé, arról 17-én tárgyalhat a parlament, és november 8-án szavazhatnak is, így támogatása esetén november közepétől válhat hatályossá.

Eközben Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke hétfőn, egy nappal a magyarországi kvótareferendum után azt mondta: kudarcot vallott a magyar kormány azon kísérlete, hogy belpolitikai célokból, azonban az Európai Unió ellen használja fel eszközként a népszavazást. Az uniós parlament szociáldemokrata elnöke strasbourgi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy „a magyarok túlnyomó többsége végül is a kormány ezen kísérlete ellen szavazott azzal, hogy távol maradt a népszavazástól. Hálásak vagyunk nekik” – mondta Martin Schulz.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »