Orbán Viktor sajátos szabadságharca

Elsőként kampányol Brüsszel mellett a britek kilépése ellen

Újabb csúcsra ért Orbán Viktor miniszterelnök „ne azt nézzétek amit mondok, hanem azt, amit teszek”-politikája. Miután fél Európa számára a Brüsszelnek ellenálló kormányfő képét rajzolta meg nyilatkozataival, és a Brüsszellel szembeni szabadságharc megtestesítőjévé vált, a szavak után most elérkezett a cselekvés ideje. És Orbán Viktor cselekedett. Fogta magát és beszállt egy másik ország belső ügyébe. Nyílt és közvetlen kampányt indított Brüsszel mellett, az EU-ból kilépni vágyó britekkel szemben… A képlet ismerős. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

A hétfői Daily Mail-ben egész oldalas reklámmal kampányol Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Nagy-Britannia EU-ból történő kilépését jelentő Brexit ellen.

Orbán Viktor első és egyelőre egyetlen európai kormányfőként engedi meg magának, hogy közvetlenül beavatkozzék egy „független” ország belügyét képező népszavazás kimenetelébe. Az sem mellékes, hogy egyértelműen Brüsszel politikáját támogatva nyilvánul meg.

Ez az orbáni húzás valahogyan nem került a magyar média érdeklődésének homlokterébe.

Az viszont mindenütt vezető hír, hogy Ráhel nevű lánya leányunokával ajándékozta meg a miniszterelnököt.

Forrás: MVSZ Sajtószolgálat, 8914/160620

sokkaljobb-kommentár: A német Bild internetes kiadásában közölte elsőként, hogy a magyar kormány hirdetésben áll ki Nagy-Britannia EU-tagsága mellett. „A döntés a tietek, de Magyarország büszke arra, hogy veletek együtt az Európai Unió tagja lehet” – a lap szerint a magyar kormány ezt a szöveget jelenteti majd meg a brit The Daily Mailben. Nagy-Britannia csütörtökön tart népszavazást az uniós tagságáról. Amennyiben a nemek győznek, megismételt népszavazás következhet! Láttunk már erre példát Írország esetében…

Orbán Viktor a 2010-es nagy választási kampányban annyi mindent ígért, hogy az akkori amerikai nagykövet szólt neki, hogy ne ígérjen már annyit. Mire Orbán visszaüzent: ne a szavaimat figyelje, hanem a tetteimet! A magyar társadalom elhitte az akkori választási cunamit is, miszerint lesz elszámoltatás és felelősségre vonás! Utána mi következett? Még több korrupció, immár kormányzati szintre emelve. 2013-ig emelték a közműszolgáltatások díját, majd megindult a rezsiharc. Az olaj és gáz világpiaci ára a felére csökkent, a magyarországi rezsi meg alig.

Békéscsaba, 2016. június 21.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Európa égető kötelességének nevezte a menekültek befogadását Párizsban, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) 13. kongresszusán elmondott nyitóbeszédében.” (Részlet a Juncker büszke, hogy Európát választották a menekültek című cikkből) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »