Orbán Viktor Párizsban egyeztetett Sarkozyvel

Orbán Viktor Párizsban egyeztetett Sarkozyvel

Orbán Viktor miniszterelnök európai kérdésekről egyeztetett csütörtökön Párizsban Nicolas Sarkozy volt francia államfővel, a jobboldali Köztársaságiak vezetőjével – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

A legnagyobb francia ellenzéki párt és a Fidesz is az Európai Néppárt tagja, a pártelnökök megbeszélésén az uniós kérdések kerültek előtérbe.

Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy egyetértett abban, hogy Európának meg kell újulnia ahhoz, hogy be tudja teljesíteni azokat az elvárásokat és reményeket, amelyeket az európai polgárok jogosan fogalmaznak meg – tette hozzá Havasi Bertalan.

A kormányfő délelőtt megbeszélést folytat Ángel Gurríával, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával, majd felszólal a szervezet tanácsülésén.

Példátlan eredmény az IMF-EU hitel visszafizetése

Az IMF-EU hitel visszafizetése példátlan eredmény a mai világgazdasági környezetben, és nem lehetett volna elérni olyan barátok nélkül, mint amilyen a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Párizsban, a szervezet tanácsülését követően.

A kormányfő csütörtökön megbeszélést folytatott Ángel Gurríával, az OECD főtitkárával, majd felszólalt a szervezet tanácsülésén.

Orbán Viktor az ülés után tett sajtónyilatkozatában kiemelte: a hitel visszafizetése nagy teljesítmény, ennek eléréséhez sokak erőfeszítése kellett, így a magyar embereké, a gazdaságpolitika irányítóié, a munkavállalóké és a munkaadóké.

Magyarország tapasztalatait meg kell osztani más országokkal is

Magyarország elmúlt évi sikereit méltatta Ángel Gurría, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára csütörtökön Párizsban, és azt mondta, az ország tapasztalatait meg kell osztani más államokkal is.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön megbeszélést folytatott Ángel Gurríával, majd felszólalt az OECD tanácsülésén.

A szervezet főtitkára az ülés után tett sajtónyilatkozatában sikertörténetnek nevezte Magyarországnak eredményeit, egyúttal felidézte, hogy az ország 20 éve működik együtt az OECD-vel. A mostani évforduló még csak a kezdete a közös munkának – tette hozzá Ángel Gurría.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »