"Orbán Viktor kommunistából indult, és kommunista maradt"

"Orbán Viktor kommunistából indult, és kommunista maradt"

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn napirend előtti felszólalásában azt a folyamatot mutatta be, amely során a „maffiakormány” lebontotta a demokráciát.

Ennek az alapja pedig Orbán Viktor „tanulságos életútja”, aki a Kommunista Ifjúsági Szövetségnél kezdte, majd szocialista rendszer a szolgálatait azzal hálálta meg, hogy egy zsíros miniszteri álláshoz juttatta. Ezt követte – még mindig a rendszerváltás előtt – a Soros-ösztöndíj, aztán az angliai liberális egyetemi képzés.

Azóta pedig az Országgyűlés tagja Orbán Viktor.

A kormánypárti sajtóban csak szabadkőműves spekulánsként emlegetett Soros György segített több fideszes képviselőnek, hogy a politikai karrierjük elinduljon – emlékeztetett Volner János.

Hasonló a helyzet a most szintén támadott Simicska Lajossal, aki kétszer juttatta hatalomba és tartotta ott a Fideszt.

Volner János kitért a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a felépítésére is. A Médiahatóságnál fideszesek ülnek (ezért is lehet, hogy a fideszmédia már több mint 70 pert vesztette el a Jobbikkal szemben az alaptalan hazudozásaik miatt), de a Fidesz egyik politikusának a felesége, Handó Tünde vezeti az Országos Bírói Hivatalt, volt fideszes képviselő, Domokos László irányítja az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) és Polt Péter révén fideszes politikust választottak Legfőbb Ügyésznek is.

Emellett a rendőrséget is a kormány emberei irányítják, miközben a gazdaságban is nyomulnak Orbán Viktor barátai.

A frakcióvezető hangsúlyozta:

„a jó formán beszélni sem tudó Mészáros Lőrinc 100 milliárd forinttal növelte a vagyonát”,

Hírdetés

míg Rogán Antal és Habony Árpád körei gazdagodtak a letelepedési kötvényekből gazdagodtak.

Megvásárolták a megyei lapok, a Népszabadságot megszüntették, miközben Andy Vajna állami pénzekből megvette a TV2-t, sőt a kormány maga alá gyűrte az óriásplakát-piac egy részét – sorolta.

Emlékeztetett, már volt egy feljelentés az óriásplakátok kapcsán, ugyanis a Fidesz eltitkolta az ÁSZ elől a korábbi kampányköltéseit.

Volner János leszögezte: törvénysértő, amit a Jobbikkal csináltak, törvénysértést követett el a rendőrség , a kormányhivatalok – utalt arra, hogy Orbán Viktor utasítására leszedték a Jobbik tulajdonát képező óriásplakátokat a kormánymegbízottak, rrendőri asszistztenai mellett.

Volner János szerint törvénysértő az is, hogy az ÁSZ nem vette át azokat a dokumentumokat, amelyek a Jobbik gazdálkodásának szabályosságát bizonyítják.

„Orbán Viktor kommunistából indult, és kommunista maradt”

– foglalta össze a Jobbik frakcióvezetője.

Válaszra a propagandaminisztérium államtitkára, Dömötör Csaba jelentkezett. A szokásos Jobbik-ekéző klisék (nyugdíjasok, Simicska, Soros, Iráni gárda, baloldali emberek stb.) közül kettőt kiemelnénk.

Az egyik, hogy Dömötör szerint az bizonyítja, hogy a Jobbik törvénysértést követett el plakátok kapcsán, hogy azokat törvénysértés címszóval leszedték (zseniális).

A másik a bérunióval kapcsolatos. „a magyar béreket egy brüsszeli hivatalnokkal és egy horvát neonácival emelnék” – úgy tűnik a fideszes törzsi logika ennyit engedett felfogni az egyenlő munkáért egyenlő bért elvéből.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »