Orbán Viktor: Az elmúlt hat év legnagyobb sikere a nemzetegyesítés

A külhoni magyarsággal közösen megvalósított nemzetegyesítés az elmúlt hat év legnagyobb sikere – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: noha az unióhoz való csatlakozás a kisebbség jogok terén csak részben váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a magyar-magyar együttműködés napi gyakorlattá vált.

 

(…)

 

Orbán Viktor a Magyar Állandó Értekezlet XV. ülésén csütörtökön Budapesten úgy fogalmazott: 100 évvel a trianoni diktátum után a magyar nemzet egyes részei egymásra találtak, és a magyar-magyar együttműködés napi gyakorlattá vált.

 

Beszámolt arról, hogy eddig 810 ezren tettek állampolgársági esküt és a diaszpórában 100 ezer állampolgársági megállapítás történt. A kishitűségre semmi ok – értékelt.

 

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a kisebbségi jogok biztosítása terén a térség országainak unióhoz való csatlakozása csak szerény mértékben váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Kitért arra is, hogy Magyarország külpolitikai elszigeteltsége nem következett be, bár sokan dolgoztak rajta az elmúlt időszakban.

 

MTI

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »