Orbán Viktor az egyetlen, aki nem vesztette el az eszét

Köszönetet mondott a legnagyobb osztrák ellenzéki párt elnöke Orbán Viktornak, aki vétót emelt a brüsszeli török-EU csúcson azon török elképzelés ellen, hogy közvetlenül utaztassanak be migránsokat Törökországból. Heinz-Christian Strache szerint a magyar miniszterelnök az egyetlen, aki nem vesztette el az eszét a migránsválság kapcsán.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hétfői török-EU csúcson Orbán Viktor megvétózta azt a török követelést, hogy közvetlenül szállítsanak Törökországból migránsokat az Európai Unió területére.

Ezzel kapcsolatban tett közzé Facebook-oldalán több bejegyzést is a legnagyobb osztrák ellenzéki párt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke. Heinz-Christian Strache köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért vétójával elhárította a javaslatot.

„A legnagyobb tiszteletem! Egy a kevés őszinte politikusból, aki Európát nem kiárusítani és megszüntetni akarja! Botrány, ahogy különböző uniós politikusok és kormányok eurómilliárdokat fizetnek Törökországnak (3-6 milliárd eurót évente), vízummentességről akarnak dönteni és nyilvánvalóan hagyják magukat Erdogan „szultántól” megzsarolni.

Egy olyan ponthoz érkeztünk, ami egy EU-ból való kilépés ultima ratiója lehet. Még zavaróbb, ahogy Faymann és társai ismét csődöt mondtak. Köszönet Orbánnak, aki vétójával ismét bátran hárította el az EU őrültségét!” – idézi a mandiner.hu az osztrák politikus bejegyzését.

Heinz-Christian Strache később egy videó-bejegyzést is közzétett, ahol szintén a magyar miniszterelnök kiállását dicséri.

„Orbán Viktor az egyetlen, aki nem vesztette el az eszét” – fogalmazott a migránsválság és a török-EU csúcs kapcsán Heinz-Christian Strache.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »