Orbán Viktor audiencián találkozott Ferenc pápával

Orbán Viktor audiencián találkozott Ferenc pápával

Orbán Viktor miniszterelnök a katolikus törvényhozók éves tanácskozásának keretében audiencián találkozott Ferenc pápával – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke augusztus 28-án az MTI-t.


A magyar kormányfő is részt vesz a legnagyobb, keresztény elkötelezettségű állami vezetőknek egyeztető fórumot biztosító törvényhozói értekezleten, amelyet idén is a Róma melletti Frascatiban rendeztek meg. A tanácskozás résztvevőinek vasárnap nyílt alkalmuk személyes találkozásra a Szentatyával – mondta a sajtófőnök.

Orbán Viktor szombaton közel-keleti egyházi méltóságokkal is tanácskozott Rómában. A tanácskozáson a magyar miniszterelnök kijelentette: Magyarország fellép a keresztényüldözések ellen, és mindenben kész támogatni e létükben veszélyeztetett közösségeket.

A megbeszélésen III. Junan szír katolikus pátriárka, Bésara Butrosz Rai maronita pátriárka, Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke, II. Ignatius Afrám szír ortodox pátriárka és Anba Gabriel kopt püspök vett részt.

Forrás: MTI, Origo

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »